Prima grădiniță din Caraș-Severin ridicată cu finanțare de la Banca Mondială și-a deschis porțile!

modelmic

Preșcolarii din Mehadia își vor desfășura de acum înainte cursurile într-o clădire nouă, prima grădiniță din Caraș-Severin realizată cu fonduri de la Banca Mondială. Micuții au la dispoziție săli de clase moderne, grupuri sanitare, vestiare, cabinet medical, toate la standarde europene, dar și un spațiu de joacă deosebit, dotat cu tobogane, balansoare și leagăne.

Noua grădiniță din Mehadia a fost ianugurată săptămâna aceasta, în prezența prefectului Matei Lupu, a noul inspector școlar general Lenuța Ciurel, a primarului Iancu Panduru și bineînțeles a copiilor, părinților, cadrelor didactice și a numeroși invitați. Ceremonia de inaugurare a debutat cu o slujba religioasă și tăierea panglicii de către primarul localității, prefectul județului, directorul școlii și inspectorul școlar general, dupa care s-a vizitat grădinița, cei prezenți apreciind că acesta arată cu adevărat ca o instituție de nivel european.

Primarul Iancu Panduru a apreciat cu acest prilej buna colaborarea cu echipa managerială a școlii și și-a exprimat bucuria pentru acest proiect finalizat și pentru celelalte 4 proiecte ale Primăriei care au fost aprobate prin PNDL. Până în prezent, micuții au fost nevoiți să își desfășoare activitatea într-0 locație veche și înghesuită, a explicat Panduru, care a apreciat că ridicarea grădinișei reprezintă o mare realizare pentru comuna Mehadia.

La rândul lor, prefectul Matei Lupu și inspectorul școlar general Lenuța Ciurel au subliniat importanța unei educații de calitate de la cea mai fragedă vârstă, iar directorul unității de învățământ Viorel Iancuța a făcut o prezentare a beneficiarilor direcți, cei aproximativ 60 de preșcolari, îndrumați de 3 educatoare.

În timpul alocuțiunilor oficialităților, derulate în holul spațios al clădirii, cei prezenți au putut urmări o prezentare cu diferitele etape ale proiectului.

Un gest deosebit a venit din partea directorului Casei Corpului Didactic, Nicoleta Marcu, care practic a deschis dotarea bibliotecii metodice prin dăruirea celor mai recente numere din revista Școala caraș-severineană. I s-a alăturat scriitorul Danciu-Petniceanu care a promis 100 de volume pentru biblioteca școlii.

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157693017923792″]

 

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei