Prima victorie a reșițenilor în Liga Zimbrilor. Reșița handbalistică, cu un ochi râde, cu unul plânge!

modelmic

 

          Etapa a VIII-a a Ligii Zimbrilor, desfăşurată joi, 17 octombrie, a adus prima victorie a echipei noastre, după şapte etape în care am reuşit un egal, în prima etapă, cu echipa din Buzău. Victoria împotriva celor de la Focşani este cu atât mai valoroasă cu cât echipa oaspete venea după o înfrângere pe propriul teren în faţa celor de la Dunărea Călăraşi, dar şi după victorii obţinute cu Buzăul, Făgăraşul, Vasluiul, Dobrogea Sud şi un egal cu CSM Bucureşti.

Începutul meciului a fost echilibrat, prima ratare venind de la oaspeţi, prin Sladic. După două ratări ale jucătorilor noştri, Vulpe şi Bahan, au venit golurile lui Mledenciu şi Santeiu. În minutul 7, Vulpe a dus scorul la 5 – 3. Oaspeţii au revenit, marcând de două ori, egalând la 5, în minutul 11. S-a mers „cap la cap”, dar în minutul 18, oaspeţii s-au detaşat la două goluri (7 – 9) prin reuşita luiPopovici. Reşiţenii revin şi egalează, în minutul 21, prin golurile lui Vulpe şi Bahan. Focşănenii pun din nou două goluri, prin Sladic şi Miroiu, dar gazdele reuşesc din  nou egalarea la 11, în minutul 25, prin reuşitele lui Bahan şi Vulpe. Oaspeţii trec din nou în avantaj, prin golul lui Ţuţu. Vulpe egalează la 12, în minutul 28. Scorul pauzei, 12 – 14, a fost stabilit prin reuşitele lui Mocanu.

Repriza a doua a început cu golul lui Dediu, pentru un 13 – 14. Reşiţenii reuşesc egalarea la 16 în minutul 37, prin Vulpe. Oaspeţii au trecut în avantaj, prin Miroiu. Ignat reuşeşte să aducă egalarea la 17, în minutul 38. Oaspeţii au avut o perioadă mai bună, reuşind să se ducă la trei goluri diferenţă, prin Mocanu şi Miroiu – de două ori, în minutul 43, dând senzaţia că soarta meciului ar fi tranşată în favoarea lor. Reşiţenii nu renunţă, având o atitudine care, dacă ar fi menţinută, ar arăta de ce sunt în stare, egalând scorul la 20, prin reuşitele lui Dediu, Mledenciu şi Heimbach. Oaspeţii trec la conducere, punând câte un gol, la 21, 22, respectiv 23, dar reşiţenii reuşesc să egaleze de fiecare dată prin Dediu şi Vulpe – de 2 ori, în minutul 57, înregistrându-se scorul 23 – 23. Când mai erau doar 49 de secunde din meci, Dediu aduce echipa noastră în avantaj, 24 – 23, dar şi speranţa unei prime victorii. După 24 de secunde, Eros aduce din nou egalitatea pe tabela de marcaj. Ilie Vaidasigan cere un time-out cu numai 15 secunde înainte de finalul meciului, reşiţenii arătând că nu se mulţumesc cu un egal. În ultima fază a meciului, mingea ajunge pe partea dreaptă, de unde Starchenko a trimis pe lângă Marocico, stabilind scorul final, 25 – 24. Pe tot parcursul meciului un aport deosebit l-a avut şi Simulescu, cu parade salvatoare în faţa adversarilor. O victorie uriaşă pentru moralul jucătorilor noştri, pentru o descătuşare a acestora şi o recâştigare a încrederii în forţele proprii.

Victoria jucătorilor noştri ar fi fost cu adevărat sărbătorită, având în vedere şi anunţul privind venirea, de săptămâna viitoare, a noului antrenor principal în persoana lui Bojan Butulija, un jucător emblematic al fostei echipe UCM Reşiţa, câştigătoare de trei ori a Cupei Challenge, dar la conferinţa de presă de după meci echipa reşiţeană a fost reprezentată de către Mihai Rohozneanu care, la finalul acesteia, a anunţat faptul că a fost ultimul meci al său pentru CSM Reşiţa.

Echipa noastră:  Paul SIMULESCU, Boban VUIŢĂ – Alexandru VULPE 7, Marius BAHAN 4, Claudiu DEDIU 4, Răzvan MLEDENCIU 3, Lucian IGNAT 2, Andrei SANTEIU 2, Mihai ROHOZNEANU 1, Raul HEIMBACH 1, Alexander STARCHENKO 1, Alexandru BORICEANU, Răzvan DAIA, Eric BĂRBUŞ, Eduard BELCHITE.

Următorul meci al echipei noastre pe teren propriu se va desfăşura în cadrul Cupei României – Fan Courier, în 4 noiembrie, în compania formaţiei Minaur Baia Mare.

Dalibor Cutura, antrenorul oaspeţilor, a declarat la finalul meciului: „În primul rând, vreau să felicit Reşiţa pentru meciul de astăzi. La sfârşit a meritat trei puncte. Din păcate noi am venit pentru o victorie, dar nu îmi explic, în ultimile trei meciuri, la Timişoara, acasă cu Călăraşiul şi astăzi, avem meciul în mână, cu un avantaj de două, trei goluri, dar se întâmplă ca în ultimile 15 minute să fie un dezastru. Cred că asta este o problemă psihică, calitate cred că avem, lucru demonstrat la începutul sezonului, jucând un handbal foarte bun. Dar asta este, mergem mai departe. Acum avem pauză trei săptămâni şi vom face o analiză. Campionatul este lung  şi aştept să ne îndeplinim obiectivele.”

Alexandru Vulpe, principalul marcator al reşiţenilor, a declarat: „Un meci greu, în care ne-am dăruit de la un capăt la altul al meciului. Le mulţumesc lui Mişa Rohozneanu şi Ilie Vaidasigan, pentru cum au pregătit meciul, că au fost alături de noi necondiţionat. Mulţumesc publicului, pentru că de la prima etapă şi până acum au fost alături de noi şi nu ne-au lăsat la greu. Sunt fericit că i-am făcut şi pe ei mândri de noi. Am adus prima victorie pe teren propriu. Am avut o atitudine diferită faţă de celelalte meciuri. Pe această cale le mulţumesc şi colegilor mei.”

Mihai Rohozneanu,reprezentantul echipei noastre, a declarat la finalul meciului: „În principiu ăsta a fost ultimul meci al meu la Reşiţa. Iau în calcul să plec, colegii mei ştiu acest lucru. Am vorbit şi cu conducerea clubului şi asta este decizia mea. Asta simt, asta fac. Îi felicit pentru felul cum s-au comportat astăzi şi pentru toată perioada petrecută împreună şi le urez mult succes în continuare.”

Miruna MIHANCEA

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei