Primăria adună banii cuveniți de la cetățeni! Datornicii reșițeni, scutiți de penalități!

modelmic

 

Autoritățile locale din municipiu ar face orice pentru a crește procentul restanțierilor reșițeni care își plătesc la timp taxele și impozitele. Cum anul trecut ideea scutirii datornicilor de plata penalităților i-a mobilizat pe mulți să meargă să-și plătească dările, primăria a decis că această inițiativă se cere și anul acesta.

Astfel, reșițenii care au datorii la bugetul local nu vor mai fi nevoiți să plătească și penalitățle sau dobânzile aferente datoriei, dar asta doar dacă plătesc sumele restante până în luna martie

Autoritățile locale spera ca bugetul local să-și refacă astfel găurile lăsate de cetățenii iresponsabili. Mai mult, municipalitatea are convingerea că implementarea acestui sistem îi va mobiliza considerabil pe oameni, și asta pentru că datornicii au posibilitatea de a plăti bani mai puțini fără a fi presați de tot felul de sancțiuni.

„Cu privire la proiectul ce vizează scutirea de penalități, de dobânzi, de majorări la persoanele fizice, l-am susținut și cred că este în avantajul reșițenilor. Aceștia au posibilitatea de a plăti în lunile februarie și martie aceste debite fără ca ele să fie majorate. Am făcut-o și anul trecut și cred că reșițenii au înțeles acest demers. Sper ca banii să vină la bugetul primăriei. Avem destule cazuri în care oamenii chiar s-au mobilizat în urma acestei inițiative, dar cred eu că ar fi bine să analizăm această situația la sfârșitul lunii martie. Vom vedea atunci câți din locuitorii Reșiței au înțeles că există posibilitatea de a plăti bani mai puțini fără a exista o presiune asupra lor”, a explicat primarul Mihai Stepanescu.

Din perspectiva reșițenilor, această inițiativă merită o șansă dar, consideră unii cetățeni, reprezintă tot un fel de constrângere financiară, și asta pentru că datornicii care vor să scape de plata penalităților sunt nevoiți să facă rost de sumele de bani restante în timp record.

„Nu este cazul meu, dar cred că primăria va reuși în felul acesta să mobilizeze destul de mulți cetățeni să meargă să-și plătească datoriile. Totuși, chiar dacă nu este în mod direct, eu zic că tot un fel de presiune este și această inițiativă. De exemplu, dacă o familie are datorii adunate în câteva luni, va face tot posibilul să plătească până în luna martie doar pentru a da bani mai puțini, și de multe ori acest lucru presupune alte datorii în alte părți, la rude sau prieteni”, a explicat unul dintre cetățenii Reșiței.

Alexandra JURCA

Foto: http://www.replicahd.ro/

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Reper24- Pentru ca informatia a evoluat

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei