Primăria comunei Dognecea își actualizează proprietățile pentru alimentarea cu gaz

1a

Una dintre marile probleme ale administrațiilor locale din Caraș-Severin și nu numai, a fost și rămâne lipsa actelor care să dovedească titlul de proprietatea asupra unor drumuri, terenuri ori imobile aflate în administrarea UAT-urilor, dar care, din cauza lipsei banilor ori a interesului, nu au fost intabulate. Această problemă există și în comuna Dognecea, unde edilul Remus Rof e hotărât să treacă în patrimoniul Primăriei toate acestea:

Am demarat identificarea și intabularea terenurilor, atât din Dognecea cât și din Calina, tot ce este în patrimoniul Primăriei Dognecea. Dorim să le intabulăm și să fim și în extrasul de carte funciară, pentru că pentru orice proiect pe care vrem să îl depunem, acesta este primul pas: intabularea și dreptul de proprietate. Toate acestea sunt necesare pentru străzi, pentru clădiri, în vederea derulării unor proiecte, inclusiv cel de alimentare cu gaz metan. Am reușit deja să intabulăm drumul județean și străzile pe unde vor trece rețelele de alimentare cu gaz.

Toate acestea costă bani, dar vreau să mulțumesc dognecenilor care au înțeles că trebuie să-și plătească impozitele și taxele locale și am reușit astfel să adunăm sumele necesare pentru toate aceste operațiuni de intabulare. Suntem asociați cu Ocna de Fier pentru acest proiect de alimentare cu gaz, pentru că nici noi și nici ei nu ar fi reușit singuri. Suntem destul de avansați cu acest proiect. Lucrăm acum la autorizația de construcție și avem siguranța că se vor întâmpla lucruri bune. Avem certitudinea că atât Uniunea Europeană cât și Guvernul României își doresc ca satele românești să fie alimentate cu gaz metan. Asocierea este bună pentru că suntem și aproape de orașul Bocșa unde este conducta de gaz“ , a declarat pentru Reper 24, primarul comunei Dognece, Remus Rof.

Proiectul inițiat de cele două primării se numește Alimentarea cu gaz a localităților Ocna de Fier – Dognecea și va fi finanțat prin programul de redresare și reziliență din bani europeni. Edilul comunei Dognecea este convins că până la sfârșitul acestui mandat locuitorii vor fi alimentați cu gaz metan.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei