Primăria din Carașova ia în calcul să solicite individual extinderea rețelei de gaz

67783538_505528290182735_9150588876811665408_n

Primarul comunei Carașova, Petru Bogdan, a precizat că încă mai analizează modul în care ar fi cel mai bine să acționeze pentru a aduce alimentarea cu gaze naturale și în comuna Carașova.
Dacă în urma întâlnirii din luna aprilie a Adunării Generale a ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării, printre cele 8 comune care au aderat la această formă de organizare se număra și Carașova, primarul Petru Bogdan susține că ia în calcul și o altă variantă.

O să vedem care este cea mai eficientă soluție pentru Carașova, cea de a ne racorda la o stație de reducere din Reșița sau prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară înființată la Oravița, unde pe acel gazoduct care va ajunge în zona Oraviței să ne putem racorda și noi, de la Goruia începând, spre Carașova. În această situație se află și comuna Lupac. și acolo este aceeași problemă. Să vedem care va fi soluția tehnică mai ieftină pentru noi, ori la Reșița, ori când va fi construită magistrala. Nu este o soluție de respins nici să ne racordăm la Reșița la o stație”, spune primarul Petru Bogdan.

Pentru extinderea rețelei de gaz în comunitățile lor autoritățile locale trebuie să realizeze studiile de fezabilitate și apoi să concesioneze sistemul de distribuție, iar Transgaz, în funcție de rezultatele studiilor de fezabilitate, va decide dacă este oportună extinderea rețelelor de gaze în zonele respective.

Deși cu regret spun că acum 5-6 ani a fost scoasă conducta de gaz care ducea gazul la Anina și nu știu ce s-a întâmplat, dar mi s-a spus de către domnii de la Mediaș când am avut o întâlnire cu dânșii, că a fost un act regretabil din partea celor care au permis dezafectarea acestei conducte deoarece era o conductă existentă care ar fi dus gazul până la Anina și în continuare spre toată zona Oraviței”, mai spune primarul din Carașova.
În prezent, beneficiază de rețea de gaz doar o parte din localitățile din nordul județului Caraș-Severin.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei