Primăria Reșița încheie relația cu zimbrii din handbalul românesc!

Primăria Resita a incheiat afacerea handbal

Primăria Reșița a transmis un comunicat sec prin care anunță că instituția administrației reșițene va renunța să mai sprijine financiar handbalul de performanță din cetatea de foc! Practic, după o ședință de îndată care ar urma să aibă loc în această săptămână, consilierii locali, aleșii reșițenilor, vor vota încetarea acordării sumelor necesare susținerii echipei de handbal din liga națională, CSM Reșița. În câteva puncte expuse lapidar, într-un comunicat scris pe genunchi de un personaj care, cel mai probabil, n-are nicio legătură cu performanța handbalului reșițean, ni se transmite că … a murit handbalul la Reșița.

Să nu uităm că CSM Reșița este continuatoarea istoriei handbalistice a Reșiței care, orice s-ar spune astăzi, a contat și înainte și după 89 și a făcut diferența de nenumărate ori în fața unor nume grele din țară sau din Europa, echipă care a preluat palmaresul defunctelor UCM Reșița, HC Caraș-Severin sau HC Adrian Petrea iar retragerea de astăzi a echipei, în plin campionat, nu reprezintă o premieră și este, din nou o rușine pentru cei care iubim handbalul reșițean. Evident, sunt multe de argumentat pro și contra, poate chiar forma slabă spre dezamăgitoare demonstrată de echipă în acest sezon, a putut crea premisele unui deznodământ anticipat.

Altfel, într-o perioadă de emulație totală în care handbalul reșițean aduna mii de susținători în Sala Polivalentă, în actele eliminatorii ale cupelor europene, în finalele de vis de la Drammen sau Viena ori la partide de „care pe care“ cu HCM Constanța, Steaua sau Dinamo București, Poli Timișoara, ar fi fost aproape imposibil să anunți că de mâine nu te mai interesează fenomenul. Ar fi fost sute sau poate mii de reșițeni în fața Primăriei care ți-ar fi urat „de bine“, ar fi fost cu adevărat dificil de gestionat o astfel de decizie. Astăzi, acest anunț al decesului cu acte al handbalului reșițean de performanță, în contextul isterizării create de pandemie, nu va face prea multe valuri. În fond, la Văliug, dacă nu sari în apă, de unde să faci atâtea valuri? Oamenii, pe bună dreptate, au alte priorități în acest moment iar menținerea sănătății este pe primul plan în acest moment.

Dar să lecturăm împreună textul comunicatului remis de Primăria municipiului Reșița:

Primarul municipiului Reșița va convoca în această săptămână o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a propune retragerea finanțării secției de handbal seniori, din cauza aspectelor prezentate mai jos.

De la înființare și până în prezent echipa CSM Reșița a beneficiat de stabilitate financiară și de toate condițiile pentru a obține rezultate cât mai bune și pentru a face performanță.

Cu toate acestea, realizările secției de handbal seniori, în ultimul an, nu au fost cele așteptate. Acestea, precum și aspectele prezentate mai jos, au dus la această decizie:

Deciziile abuzive și anormale ale Federației Române de Handbal de a organiza absolut toate partidele în deplasare, stil turneu, care durează câte 7 zile, ceea ce implică costuri foarte mari, iar suporterii echipei neputând să vadă nici un meci pe teren propriu;

Nu căutăm scuze, însă echipa a fost în nenumărate rânduri dezavantajată și de arbitraj, deși Primăria Reșița și Consiliul Local Reșița au făcut eforturi mari pentru a finanța echipa din bani publici, și nu ni se pare corect ca meciurile să nu se dispute doar pe teren;

Nu în ultimul rând, rezultatele foarte slabe înregistrate de handbaliști, aceștia câștigând doar 2 meciuri din 15 disputate, ocupând în prezent locul 15 din 16 echipe participante, deși au fost oferite toate condițiile pentru o clasare cât mai bună în campionat, atât din punct de vedere organizatoric, cât și financiar, neexistând nici un fel de datorie financiară către jucători și întreg staff-ul.

De asemenea, în urma retragerii finanțării, Primarul Municipiului Reșița și conducerea CSM Reșița vor recurge și la retragerea echipei de handbal seniori din Liga Zimbrilor.

Lipsa unei asumări și a unei înțelegeri în mod profesionist a responsabilităților, pe care fiecare parte implicată în acest proiect sportiv le are, determină Primăria Reșița să nu mai continue acest proiect.

Primăria orașului Reșița va susține în continuare centrul de copii și juniori al secției de handbal, unde sunt în jur de 100 de copii și va încerca să le asigure și pe viitor cele mai bune condiții pentru a face sport de performanță.

Principalul finanțator și conducerea CSM Reșița susțin în continuare și secțiile de fotbal, karate, lupte, baschet, dar își dorește ca banii investiți în aceste secții să fie bine chibzuiți, iar acest lucru să se vadă în rezultatele sportivilor, indiferent de ramura sportivă.

Primăria Reșița și CSM Reșița mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect – handbal seniori – și le dorește mult succes sportivilor și antrenorilor la următoarele echipe la care vor evolua“, se arată în acest comunicat PMR, în care nu înțeleg exact unde e asumarea primarului și unde ar fi cea a Primăriei, conducătorul și instituția se confundă, sunt unul și același, fiind inserați de comunicator într-o notă de ambiguitate „inteligentă“.

Bineee aleșii! Acum așteptăm medaliile naționale și internaționale ale luptătorilor lui Dacica, ale sportivilor karateka (nu-i căutați pe DiGi și Eurosport că nu-i difuzează nici Banat TV), nici la fotbal nu prea arătăm de Șampion Lig , dar poate vom străluci la baschet, că bașcheți și terenuri de sport mai găsim la Reșița, cu precizarea că nu merită să-l luați serios în seamă pe „rasistul“ Wesley Snipes care concluziona acum vreo trei decenii…White men can’t jump!

https://www.youtube.com/watch?v=NHRvNAENaxk

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

  1. 6 case

    La ceva bun nu te poți aștepta de la primăria Reșița. Austeritate peste tot cu acești așa-ziși conducători galbeni-albaștri aflați în “fruncea” țării și a administrațiilor locale.

    Raspunde
  2. Zoli Lipan

    Sergiu, nu ma asteptam ca tocmai tu sa fi asa de transant, tocmai cu ramurile de sport ( lupte, karate), ca nu suntem televizati. Vreau sa-ti spun ca atat Campionatele Nationale, Mondiale , Europene si Cupa Campionilor Europeni la karate sunt difuzate de Eurosport de vreo 4 ani, chiar Pro Tv si Antena 1. Noi, sportivii de la lupte si karate – arte martiale, am reprezentat cu cinste Resita, judetul si chiar tara. Luptele si karate-ul a adus medalii nationale, mondiale, europene, fata de alte ramuri sportive care au cheltuit din banii publici si nu au nici o remuscare pentru faptul ca nu au rezultate. Cunoscand munca depusa in salile de antrenament, sa faci astfel de afirmatii !!!! “Acum așteptăm medaliile naționale și internaționale ale luptătorilor lui Dacica, ale sportivilor karateka (nu-i căutați pe DiGi și Eurosport că nu-i difuzează nici Banat TV), nici la fotbal nu prea arătăm de Șampion Lig”

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei