Primăria Reșița investește în protejarea patrimoniului istoric al orașului! Cu prilejul aniversării a 250 de ani de siderurgie

 modelmic

Reșițenii care dețin construcții monumente istorice pot beneficia de bani de la Primăria Reșița pentru repararea și întreținerea acestora. Finanțările sunt cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei, în funcție de tipul de lucrări ce urmează a fi realizate.

Cu prilejul aniversării a 250 de ani de siderurgie la Reșița, Primăria Municipiului Reșița, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului pentru Monumente Istorice, finanțează lucrări de întreținere și reparații a construcțiilor monumente istorice, cu scopul protejării patrimoniului istoric al orașului”, anunță primarul Ioan Popa.

Pot fi finanțate următoarele tipuri de lucrări:

 INTERVENȚII REPARAȚII ȘI ÎNTREȚINERE PENTRU LUCRĂRI CARE SE POT EXECUTA FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUIRE

(în cazul construcțiilor monument istoric și al construcțiilor cu valoare arhitecturală sau istorică, stabilită prin documentații de urbanism aprobate)

10 proiecte x 100.000 lei (finanțare locală)

 INTERVENȚII DE URGENȚĂ PENTRU CLĂDIRI MONUMENTE ISTORICE AFLATE ÎN STARE FOARTE AVANSATĂ DE DEGRADARE

(pentru lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, care necesită autorizație de construire în regim de urgență)

max. 200.000 lei/proiect (finanțare națională)

 PROIECTAREA LUCRĂRILOR DE REABILITARE CLĂDIRI MONUMENTE ISTORICE

(cu autorizație de construire)

max.140.000 lei/proiect (finanțare națională)

Finanțările sunt disponibile pentru toate tipurile de proprietari: persoane fizice sau juridice, instituții publice, asociații, ONG-uri etc., iar apelul este deschis până la data de 1 martie.

Detalii suplimentare pot fi obținute la Direcția Urbanism Primăria Reșița, număr de telefon 0255/210.951 sau la adresa de e-mail: [email protected]

 

Karina TINCUL

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Paul

   Lasă tu astea detalii, tot ce trebuie să știm e că se finanțează! Tren metropolitan, tramvai, mega mall-uri! Nu ți se pare totuși ciudat că în ciuda ,, finanțărilor” orașe precum Reșița sau Oradea se ofilesc în continuare și se golesc tot mai accelerat de resursă umană de calitate?

 1. Roxana

  Păi văd, totuși, abia acum, în articol că e vorba totuși de 10 proiecte de reparații curente pe lângă alea de la INP. Asta e bine :) Dar da, mai e mult până departe.

  Raspunde
 2. Roxana

  Problema este că de fapt INP a anunțat că dă un milion fix pentru ce se scrie în articol că ar fi finanțare locală. deci încă e neclar … Da măcar să se facă ceva de banii ăia, indiferent de unde vin ei.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei