Primăria Reșița a lansat un proiect prin care reduce birocrația și ușurează accesul cetățenilor la serviciile publice

modelmic

Municipalitatea reșițeană dorește reducerea birocrației pentru cetățeni, astfel că a implementat un proiect prin care se asigură calitatea și accesul la serviciile publice oferite exclusiv de Primărie prin simplificarea procedurilor administrației locale. De asemenea, proiectul vizează și eficientizarea activității personalului de specialitate și a aleșilor locali.

Lansarea spre finanțare a proiectului „Implementarea unui sistem de informatizare a administraţiei publice, sistem de management integrat al datelor administraţiei publice şi îmbunătăţirea organizării instituţionale şi a procedurilor la nivelul Municipiului Reşiţa”, va face ca depunerea cererilor, adreselor și petițiilor, precum și răspunsul la acestea să fie doar la un click distanță.

Printre rezultatele așteptate se numără realizarea, dezvoltarea și implementarea unui sistem informatic integrat, constituirea unei arhive electronice, instruirea a 75 de persoane în vederea utilizării noului sistem informatic integrat, instruirea a 20 de persoane în domeniul planificării strategice, precum și instruirea a 57 de persoane pe teme specifice managementului calității în administrația publică.

Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și are o valoare de peste 4 milioane de lei, din care 3,95 milioane lei finanțare nerambursabilă, iar cofinanțarea municipalității reșițene este de peste 80 mii lei. Durata de implementare a acestui proiect este de 27 de luni.

 

Elena FRANȚ

 

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Municipalitatea reșițeană dorește reducerea birocrației pentru cetățeni…”

    Atunci să se concedieze jumătate din birocraţi :) :) :)
    Nu din portari, aşa cum a făckut tăiţelu’.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei