Primăria Reșița pune în practică îndemnul primarului Popa! Se dotează cu mașini electrice!

modelmic

Administrația locală din Reșița va avea la dispoziție în viitorul apropiat două mașini electrice. Achiziția vine după ce Primăria a reușit, în parteneriat cu cei de la CEZ România, să deschidă zilele trecute prima stație electrică de încărcare a autoturismelor din municipiul de pe Bârzava, dar și din județul Caraș-Severin.

Intenția primarului Ioan Popa este de a transforma transportul din oraș în unul cât mai ecologic, în acest sens punând pe roți un proiect unic în țară, prin care și-a propus ca până în anul 2025, 50% din parcul de taximetre din Reșița să fie electric. Pentru a veni în întâmpinarea taximetriștilor care doresc să facă acest pas, Popa s-a angajat să asigure alimentarea gratuită a mașinilor electrice pentru următorii doi ani. Tot ce trebuie să facă aceștia este să meargă la Primărie, de unde să solicite o cartelă cu care să facă alimentare, același lucru fiind pentru moment valabil și pentru toți posesorii de mașini electrice din Reșița. În prezent, se lucrează și la un sistem prin care posesorii de mașini electrice care vin din străinătate sau din afara județului și care doresc să își alimenteze mașinile la Reșița, să poată plăti cu cardurile bancare.

Am primit de la CEZ un set de cartele, de carduri cu care se poate face această alimentare. Acest proiect este unul pilot și vrem să vedem cam care este nivelul de necesitate, cam ce mașini electrice pot veni din afara orașului, din afara județului, din afara țării. Trebuie să vedem cum îi alimentăm și pe ei și din discuțiile pe care le-am avut am stabilit să încercăm să mergem pe direcția plății cu cardul bancar, este cel mai eficient”, a precizat primarul Ioan Popa.

Edilul a mai precizat că în acest moment, Primăria Reșița este în curs de achiziție a 2 mașini electrice, una pentru TUR, operatorul de transport public și una pentru Direcția de Achiziții Publice din cadrul Primăriei.

Dacă tot promovăm un anumit comportament, vom fi și noi printre cei care îl vor pune în practică. În următoarele săptămâni ne vin deja mașinile”, a concluzionat Popa.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  Popa s-a angajat să asigure alimentarea gratuită a mașinilor electrice pentru următorii doi ani.
  “să încercăm să mergem pe direcția plății cu cardul bancar, este cel mai eficient”, a precizat primarul Ioan Popa.
  Adică alimentarea ar fi gratuită dar direcţia plăţii… cu cardul bancar.
  Curat – murdar!
  “Dacă tot promovăm un anumit comportament”.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei