Primăria Reșița va depune spre finanțare până la finalul anului proiecte de aproape 60 de milioane de euro! Popa, lăudat de Sorin Maxim!

modelmic

Primarul Reșiței, Ioan Popa și directorul ADR Vest, Sorin Maxim, au semnat ieri contractul de finanțare a proiectului de revitalizare a zonei centrale a municipiului. Valoarea acestuia se ridică la peste 10 milioane de euro, fiind practic cel mai mare proiect pentru care administrația locală reșițeană a obținut finanțare până în acest moment. Recordul va fi însă doborât cât de curând, având în vedere că până la finalul anului, Primăria va depune spre finanțare alte proiecte de aproape 60 de milioane de lei, proiecte ce vor fi semnate probabil anul viitor, dacă totul decurge bine.

Edilul Ioan Popa anunța încă de săptămâna trecută că proiectul complex care prevedere reabilitarea centrului civic și modernizarea a șase străzi din oraș a fost aprobat spre finanțare. „Vestea bună este că centrul civic făcut din biscuiți în 2006-2007 își spune prohodul și vom pune granit și andezit ca la Alba Iulia, ca la Oradea, ca la Sibiu, dacă vreți”, anunța cu entuziasm primarul, contractul fiind semnat ieri în sala de ședințe a Primăriei Reșița.

Proiectul, care cuprinde pe lângă modernizarea centrului și a celor șase străzi și realizarea promenadei de-a lungul Bârzavei a obținut finanțare pe axa de retrospective, care se referă la proiecte deja începute. Altfel spus, Popa a reușit să obțină acești bani tocmai pentru că a început realizarea, din bugetul local, a celebrei promenade reșițene, motiv pentru care a și fost felicitat de directorul ADR Vest, Sorin Maxim:

„Aș vrea să laud administrațiile, cum este cea din Reșița, care au avut curaj și au început investiții pe banii proprii și au avut o viziune înainte de a veni bani europeni, pentru că dacă nu ar fi fost această inițiativă în acest moment nu am fi avut nici un proiect. Și 10 milioane de euro nu este o sumă de ici de colo. Sunt bani pe care o parte din ei dl. primar îi va primi în cont pentru că i-a cheltuit deja și cealaltă parte vor fi rambursați în funcție de momentul execuției lucrărilor”.

Sorim Maxim a mai precizat că acesta este primul proiect de mobilitate urbană semnat în Regiune Vest și că cel mai probabil în perioada următoare administrația locală reșițeană va reuși să obțină alte finanțări consistente pentru modernizarea orașului.

Primăria mai are proiecte foarte consistente în portofoliu și urmează a fi depuse până la finalul anului din câte știu eu de aproape 60 de milioane de euro, ceea ce este foarte mult pentru o Primărie care nu are un buget foarte mare pentru investiții. Dar este un lucru bun, pentru că aceasta va salva resurse și va aduce plus valoare și calitate în tot ce înseamnă mobilitate în orașul Reșița”, a explicat Maxim.

 

Citește și „Centrul civic făcut din biscuiți își spune prohodul”! Se pun plăci din granit și andezit, într-un proiect de 6 milioane de euro!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. GEORGE

  Maxim este un om cu inteligenta fina !
  Nu vad unde este laudat primarul, el puncteaza situatia din Resita.

  Proiecte de 60 mil., dar nesustenabil financiar intr-un oras sarac si indatorat.
  Aici nu primarul este singurul vinovat, clar .

  Sa vedem daca pretul platanilor primarului o sa primeasca, accept la plata pe bani europeni. Si nu numai !

  Raspunde
 2. Gigi Against

  Si cu promisiunea electorala de anvelopare a blocurilor cum ramane? Dar cu sutele de case care au buda in curte si care nu sunt racordate la gaz?

  Raspunde
 3. zero

  „Sunt bani pe care o parte din ei dl. primar îi va primi în cont …”
  Act ratat!
  Detaliu:
  Nu e vorba de contul U.A.T. – ului (Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Reşiţa), ci (bani pe care o parte din) îi va primi în cont (-ul personal) dl. primar.
  Q.E.D.

  Raspunde
 4. Rică , acel Rică

  Super tare , avem bani ( teoretic) numai că băiatul ăsta al nostru e obișnuit să lase șantiere in “ conservare “ și apoi să se dea cu fundul de pământ și să dea vina pe toți. Trebuie să avem grijă mare căci la cum îl recomandă experiențele anterioare ne trezim cu un oraș în șantier ( în conservare) și cu imposibilitatea de a mai accesa bani să continuăm lucrările . Și atunci degeaba îl mai dăm noi prin ouă și făină căci nu mai rezolvam nimic ( și doar din asta e nascut ) . Sper să nu am dreptate și să fiu doar un pesimist .

  Raspunde
 5. Marius

  Deocamdata si-a deschis partia de la Valiug..Face cea mai lunga partie din tara,isi termina blocul ruina din centru,mai face si desface si pana la urma castiga el ceva.Promenada am inteles ca e finantata de marketurile din zona nu de primarie.O sa faca pe dracu ,Incepe lucrari si apoi lasa dupa el dezastru.Vai de resiteni !

  Raspunde
  1. Kubilai

   Ai mare dreptate.In realitate nu ai spus ca ruina aia reprezinta efectul evaziunii fiscale..spalarii de bani…castigul ca diferenta dintre spatile cumparate.pastrate cateva luni si revandute mai apoi.Un exemplu aparitia Kaufland…vanzarile catre firma Terra Invest din Sibiu etc.Cred ca totul este aranjat si cu cladirea aia de langa Finante. Toata problema ramane acelasi om care a asigurat spalarea de bani prin investirea lor in geamuri termopan spre exemplu.Personal cred ca este aranjat si el.cine stie?poate are doua locuri de munca?

   .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei