Primarul Cornea nu-și mai poate stăpânii nervii! A sărit să o bată pe secretara comunei Zorlențu Mare!

zorl

Agresiunile se țin lanț la Zorlențu Mare, femeile devenind mai nou victimele tensiunilor generate de apropierea alegerilor locale. După ce soția candidatului PNL la funcția de primar, Camelia Ișfan a fost agresată de susținătorii edilului în funcție, Martin Cornea, ieri a venit rândul secretarei primăriei comunei, cu toate că aceasta nu ar simpatiza, din spusele angajaților, cu niciunul dintre candidații angrenați în lupta electorală.

Reper 24 a fost sesizat cu privire la acest incident și ne-am deplasat la fața locului pentru a afla cum stau în fapt lucrurile.

Conform spuselor unui angajat din Primărie, actualul edil, Martin Cornea, ar fi avut o ieșire agresivă față de secretara Titiana Liță, sărind să o bată, din cauza unei adeverințe pe care trebuia să o elibereze unui cetățean pentru ca acesta să obțină ulterior o viză de flotant, secretara solicitându-i acestuia, în prealabil, un act necesar eliberării adeverinței respective.

Martori la ieșirea violentă a edilului din Zorlențu Mare, după spusele angajatului, ar fi fost viceprimarul, Nicolae Magheți, care a și intervenit pentru calmarea spiritelor, dar și femeia de serviciu.

Reper 24 a încercat să obțină o declarație de la secretara agresată, dialogul dintre jurnalist și secretară rezumându-se la câteva propoziții.

Jurnalist: „Aș dori să vorbesc cu doamna secretară!”

Secretara: „Da, eu sunt!”

Jurnalist: „Am înțeles că aici în Primărie a avut loc un incident neplăcut, căruia i-ați fost victimă!

Secretara: „Da, dar nu vreau să comentez nimic, cel puțin nu deocamdată!”

După acest dialog am încercat să stăm de vorbă cu angajații primăriei, după spusele acestora situația fiind destul de tensionată în incinta sediului administrației locale din Zorlențu Mare.

În încercarea de a fi imparțiali, relatăm doar discuțiile avute cu angajații Primăriei, pentru că dintr-un anumit unghi lucrurile par destul de controversate.

Secretara probabil a știut de ce nu eliberează adeverința, pentru că nu-i legal. I-a cerut cetățeanului un act și primarul a explodat: „numai mie, numai mie nu-mi dați, numai mie nu-mi faceți!”, și atunci ea a spus: „Poftim? Eu am dat, nu știu să vă fi părtinit!”. Dar s-au dat adeverințe pe bandă rulantă, chiar nu l-am înțeles pe primar, nu știu ce vrea să arate prin asta! Dar nu înțeleg, că adeverințele sunt legale, e voie, și acum dintr-o dată să facă așa! Tonul brutal e de neînțeles!”, ne-a spus unul din angajați, care ne-a dezvăluit și că, dacă nu intervenea viceprimarul Nicolae Magheți, edilul Cornea ar fi lovit-o pe secretară.

Am încercat să obținem și un punct de vedere oficial al viceprimarului, martor al incidentului. Acesta însă ne-a declarat că va vorbi doar după ce vom obține declarația persoanei implicate. În schimb ne-a vorbit despre motivul tensiunilor din primărie.

Primarul a avut un interviu la Gugulanul unde declară că sunt 500 de reședințe în Zorlențu Mare, deci el știe, dacă ști că sunt 500 de reședințe, cere buletine de vot și pentru oamenii aceștia să voteze (nr. cei cu vize de flotant), legea nu le-a interzis, nu știu să fie interzis să voteze. Dacă legea a dat voie, ce contează că vine de la Reșița și e prietenul meu și poate mă ajută, dacă nu-l interzice legea. El vrea să voteze la Zorlenț…! Nu știu ce tot vorbesc ei despre străini! Dacă am fiica la Timișoara și vine să își facă viză, înseamnă că e străină?!!”, a precizat viceprimarul comunei, Nicolae Magheți.

Angajatul cu care am reușit să stăm de vorbă este foarte dezamăgit de situația creeată mărturisindu-ne că de când a preluat mandatul primarul în funcție, Martin Cornea, comuna s-a dezbinat, conflictele între susținătorii PSD și cei ai candidatului PNL, Marius Ișfan, devenind tot mai dese.

Nici nu îmi mai vine să spun că sunt de la Zorlenț, îmi e rușine să spun, am ajuns de râsul lumii! Noi am fost renumiți, tot timpul am avut noi ceva ieșit din comun, la Zorlenț, dar acum am ajuns la topoare, furci, pari! Acum au ajuns mari patrioți toți și îl susțin pe primar. Îl urăsc pe Marius Ișfan din cauza tatălui lui, care a condus primăria 20 de ani și acum vrea să vină fiu-su, de aia sunt așa. Spun că are un imperiu…!!! Are că lucrează zi și noapte, vai de capul lor, că nu mai au liniște și tihnă, și animale și ocupați până peste cap, numai cârcotașii nu știu ce înseamnă asta! Mulți sunt învățați să vină de la oraș și să stea pe facebook! Nu se poate să fie atât de revoltați susținătorii celor doi. Am ajuns să ne dăm în cap datorită lui Martin Cornea!”, ne-a povestit angajatul.

Pentru că nu am reușit să obținem un punct de vedere oficial, am încercat din discuțiile cu angajații să aflăm care este atmosfera în Primăria Zorlențu Mare, sub protecția anonimatului aflând de la un consilier local că numără zilele până la alegeri.

Mi-am făcut un calendar ca la armată. Mi-am zis, cum au trecut patru ani, mai trec câteva zile de stres. Parcă nu se mai înțeleg! Și acum se duce vorba că primarul s-a bătut cu secretara…!!! Nu se poate! Suntem de râs! Mai am patru zile, după aceea e roz pe calendar, vedeți, am colorat cu roz zilele din calendar! Am atâtea de făcut la căsuța mea, nu mai stau aici! Se comportă urât și cu femeia de serviciu. Are 2-3 ai lui cu care se înțelege! Contabila a fost prima luată tare, atunci, la început, când a venit în primărie! Viceprimarul și contabila, au fost primii vizați! A încercat să întoarcă împotriva lui consiliul local, e o întreagă istorie! S-au judecat, primarul a pierdut, iar a făcut recurs, iar a pierdut, s-a dizolvat CL, l-a lăsat în pace pe viceprimar, s-a luat de contabilă, apoi a avut treabă cu administratorul, care era omul lui, cu care a venit în Primărie, apoi l-a scos afară din Primărie, se judecă acum pe la Timișoara, după care s-a apucat de camera agricolă, un băiat și-a dat demisia, a plecat pentru că nu mai suporta, zicea că face cu nervii din cauza primarului, zicea: „Nu mai stau chiar să nu mai mănânc nimic, numai apă de la cișmea să beau și nu mai stau! Și acum, ultima, a fost secretara”, ne-a povestit consilierul local.

Cu toate că am încercat să obținem declarații oficiale, oamenii s-au temut să vorbească și astfel am decis să redăm o parte a dialogurilor obținute sub protecția anonimatului în speranța că adevărul va ieși la lumină într-un mod sau altul.

Reper24 a contactat și Inspectoratul de Poliție Județean pentru a afla dacă a existat vreo plângere cu privire la agresiuni sau acte de violență care ar fi avut loc în Primăria Zorlențu Mare, purtătorul de cuvânt al IPJ, Alina Boeru precizând că până în acest moment nu a fost nicio sesizare în legătură cu aceste aspecte.

 

Lorena POENARU

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Adi Susman

    Nu am vazut ca Reper24h sa publice si opinia primarului in functie…a luat marturii numai de la partile reclamante….halal impartialitate…ori pentru ca primarul e de la psd, acum trebuie mazilit, neaparat???…Rusine, rusine, rusine!…tertipuri comuniste…

    Raspunde
  2. Dani

    Imi pare rau sa aud ce se intampla intr-o primarie dintr-o tara care este in UE. Un asemenea primar nu are ce sa caute la conducerea primariei. Asa incet, dar sigur, cu asemenea oameni in functii…ne ducem inspre mai rau…din nefericire. Eu nu inteleg de ce le e greu celor care sunt agresati sa faca plangere…acesta nu este un caz izolat…sunt sigur ca sunt mult mai multi de speta lui. Dumnezeu sa aiba mila.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei