Primarul Filimon leagă Reșița de Timișoara pe cea mai scurtă rută! Peste 5 milioane de lei merg spre Măureni, prin PNDL 2!

Filimon

Primăria Măureni a reușit să obțină aprobarea pentru finanțarea a cinci proiecte majore prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea acestora se ridică la peste 5 milioane de lei, fiind pentru prima dată în istoria comunei când administrația locală are șansa de a accesa fonduri guvernamentale concomitent pentru cinci proiecte majore.

Ne-am propus multe obiective, ca fiecare UAT. Ca fiecare primar, îmi doresc să fac cât mai multe proiecte, să dezvoltăm cât mai bine comunitatea noastră. Eu zic că trebuie să fim bucuroși să trăim această clipă, deoarece cred că în istoria comunității nu ne-am lovit de un asemenea răspuns pozitiv din partea Ministerului și anume ni s-au aprobat cinci obiective pe PNDL”, a explicat primarul Brian Filimon.

Mai exact, Primăria Măureni va putea accesa fonduri pentru izolarea termică a școlilor gimnaziale din Măureni și Șoșdea (câte 135.000 de lei pentru fiecare instituție de învățământ), construirea unei grădinițe în satul Șoșdea (324.000 de lei), realizarea unui dispensar cu cinci cabinete medicale în Măureni (540.000 de lei) și refacerea și modernizarea drumului comunal calamitat Șoșdea – limită cu județul Timiș (4.277.219 lei). După terminarea acestui drumul, care va lega satul aparținător Soșdea de comuna timișeana Tormac, se va scurta cu peste 25 de kilometri drumul spre aeroportul de la Timișoara, pe legătura Reșița – Bocșa – Maureni – Tormac – Ghiroda, afirmă edilul.

Este un obiectiv foarte important, în opinia mea, cei 3 km care sunt în teritoriul nostru, pe drumul comunal care face legătura dintre județele Caraș-Severin și Timiș, și anume Șoșdea – Tormac, va deschide județul. Din fericire, spre bucuria noastră, ceilalți 3 km i-au primit, ca și obiectiv și cei din comuna Tormac, deci cu siguranță vom putea să legăm acest tronson.

În continuare, până la 31 noiembrie trebuie să ne punem la punct cu documentația, iar mai apoi  până pe 31 decembrie să se semneze contractele.  Cu siguranță vom face toate eforturile posibile să ne încadrăm în acest termen, de aceea nici nu am fost atât de euforic pe moment până nu le vedem îndeplinite, cum s-ar spune”, a mai precizat primarul Brian Filimon.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei