Primarul Ioan Popa, dezamăgit: „Cred că a fost o eroare faptul că am pierdut trei ministere esențiale”

modelmic

Președintele PNL Reșița, primarul Ioan Popa, este de părere că liberalii au făcut o greșeală atunci când au renunțat la conducerea unor ministere care gestionează fonduri de dezvoltare și au preluat în schimb ministere mult mai greu de condus, cum ar fi Ministerul Muncii sau cel al Educației. În același timp, primarul reșițean se declară dezamăgit de faptul că edilii din teritoriu, în special cei care au performat în ultimii ani în administrație, nu au fost consultați înainte de formarea noului guvern.

Personal am un regret și nu sunt singurul. Același regret îl are și Ilie Bolojan la Oradea și îl are și Emil Boc la Cluj și am comunicat pe tema asta cu ei. Cred că a fost o eroare faptul că am pierdut trei ministere esențiale, mă refer la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Fondurilor Europene și la Ministerul Transporturilor. Am avut doi miniștri extraordinari acolo, pe Boloș și pe Bode și sunt trei ministere care gestionează fonduri, că sunt fonduri europene sau fonduri naționale, este irelevant. Ne-am trezit în schimb cu Ministerul Muncii, unde nu putem decât să ne luăm topoare, cu pensiile, cu salariul minim pe economie și cu altele, ne-am trezit cu Ministerul Educației, unde suntem blamați non-stop, de ani de zile, și cu un ministru controversat, trebuie să o recunosc.

Sunt oameni de calitate și în USR, dar mie mi se pare doar ciudat că am cedat aceste ministere care gestionau resursă financiară foarte importantă, nu din punct de vedere al dirijării ei spre cineva, ci doar din punct de vedere al faptului că Boloș de ex, vine din autorități de management, din ADR-ul de Cluj și a făcut o treabă extraordinară în minister și până vine altul, până înnoadă din nou lucrurile, pierdem timp.

Sper ca alianța asta să funcționeze, sper ca lucrurile să meargă cel puțin în maniera în care au mers un an de zile, și eu vă spun din interior că lucrurile au mers foarte bine, din punct de vedere al legislației în ceea ce privește dezvoltarea sau atragerea de resurse financiare.

Nu caut un vinovat, doar sunt ușor dezamăgit de faptul că primarii și în special cei care au performat, din Ardeal, din Transilvania și Banat, nu prea au fost consultați în această acțiune. Dacă primarul Dominic Fritz de la Timișoara a fost chemat la București și s-a dus să vadă care este treaba acolo, pe mine, de exemplu, nu m-a chemat nimeni și consider că nu este bine acest lucru. Atunci când vii în teritoriu și ai nevoie de voturi și te bazezi pe niște oameni acolo și îi bați prietenește cu palma pe umăr, e bine să îi chemi și când se hotărăște cine conduce destinele unui guvern”, a afirmat în cadrul unei conferințe susținute recent la Reșița, primarul Ioan Popa.

Pe de altă parte, edilul consideră lăudabil faptul că nu a fost crescut din nou numărul de ministere, în ciuda faptului că PNL nu mai guvernează singur.

„Sunt mulțumit că deși a trebuit să împărțim guvernul și numărul de ministere în trei – PNL, USR PLUS și UDMR, s-a reușit menținerea numărului de ministere la 17+1, dacă nu mă înșel, deci nu ne-am dus înapoi la 23-24 astfel încât să refacem drumul înapoi spre consumuri financiare inutile.

Da, am avut un ministru plin, pe Marcel Vela la Ministerul de Interne, dar în condițiile în care din 17 ministere rămâi cu 9, pentru că au trebuit împărțite cu cei doi parteneri, evident că devine mult mai dificil să ai un ministru în conjunctura actuală, deși PNL Caraș-Severin, la nivel de filială a obținut locul 8 național”, a mai afirmat Ioan Popa.

Citește și Primarul Reșiței izolat la domiciliu din cauza noului coronavirus

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Cocolino

  Asa este intr – o coalitie…nu poti lasa doar firimituri partenerilor!
  Pe de alta parte in cazul in care pe posturile respective nu se performeaza , aveti ocazia sa spuneti “nu noi!”…
  Dar poate partenerii performeaza di toata lumea va fii vesela!
  Timpul ne va spune….

  Raspunde
 2. Bender

  Si ce dacă a-ți pierdut?Așa e viața,incompetența se plătește. Te oftici primare,te oftici pică greu la stomac de sărbători ca salata de boeuf. Sâc. :)))))))

  Raspunde
 3. Julieta

  Dupa gafele tale,facute intre locale si parlamentare,scorul din Caras a fost cam mic.Ai amenintat oamenii cu amenzi,impozitele in oras sunt duble fata de alte municipii,etc…Pe de-o parte pui taximetristii sa lucreze cu Euro 6 dar pe de alta parte te faci ca nu vezi targul de masini second de la Kaufland,care se desfasoara de cel putin 4 ani.Ne-ai facut pe toti depresivi si acum tu ai vrut sa te cheme Orban la Bucuresti?.Ocupa-te in continuare de borduri si incearca sa nu-ti mai bati joc de oamenii acestui oras.Sic transit gloria mundi,if you know what i mean.Oricum Vela era acolo.

  Raspunde
 4. catalin_otelariu

  Nu cred ca e vorba de o eroare. E in opinia mea o totala lipsa de seriozitate din partea pnl. Faci campanie electorala in care afirmi ca vrei sa dezvolti Romania iar dupa aceea faci cadou ministerele responsabile cu dezvoltarea Romaniei? Consecventa zero, seriozitate zero. Romania va fi o tara serioasa cand va fi condusa de oameni seriosi.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei