5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Primarul Ioan Popa: „Dorința noastră este să schimbăm destinul acestui oraș”

„Dorința noastră este să schimbăm destinul acestui oraș”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa, în cadrul unei conferințe de presă susținută recent, în care a vorbit și de cum vede viitorul municipiului de pe Bârzava. Nu este pentru prima dată când edilul reșițean abordează acest subiect, în trecut amintind în mai multe rânduri că își dorește ca Reșița să lase în urmă trecutul de oraș bazat exclusiv pe industrie și să devină un oraș cochet și atractiv, un oraș cu aer curat și locuri de recreere pentru persoanele de toate vârstele, un oraș cu oameni responsabili și implicați. În prezent se lucrează și la punerea la punct a unui brand al municipiului, acesta urmând să fie finalizat și făcut public în perioada următoare.

Am făcut un proces de branding al Reșiței, un proces care deja se derulează de circa 8 luni de zile. Am făcut un consiliu de brand, am implicat cât de mult posibil comunitatea reșițeană, de la copii, adolescenți, tineri din toate zonele de pregătire, ca să zic așa, până la persoane de vârsta a treia. Am făcut sondaje de opinie și în urma acestora a rezultat deja un logo și un slogan. El este finisat acum pe ultima 100 de metri. Îl vom expune din nou publicului, ca să îl validăm cu reșițenii noștri.

Este important că vorbim despre flacără aici, vorbim despre oxigen, vorbim despre verde, despre natură. Reșița este un oraș care este binecuvântat de Dumnezeu, este înconjurat de natură și după zecile de ani, peste 100 de ani poate de industrie grea, care pe lângă beneficiile economice a adus câteva probleme serioase de mediu, iată că Bârzava e curată, au apărut pești, au apărut rațe. Pădurile din jurul Reșiței le vom introduce într-un proiect pe care l-am depus deja la Romsilva de protecție, de perdea de protecție a orașului, astfel încât să blocăm tăierile de păduri din jurul orașului. Vorbim de câteva mii de hectare, și dorința noastră a tuturor, este să schimbăm destinul acestui oraș, să îl ducem într-o altă direcție decât cea a industriei grele pe care a avut-o în ultimii 250 de ani”, a precizat edilul reșițean.

spot_img

Acesta a dezvăluit și că administrația locală din Reșița pregătește un alt proiect ambițios, care va fi depus spre finanțare pe fonduri europene, pe axa de mobilitate alternativă. Proiectul prevede reconversia funicularului (cu toate elementele deja cunoscute – pistă de biciclete, promenadă, bungee jumping, tiroliană, stâlp de cățărare), realizarea a opt poduri pietonale peste Bârzava, precum și a promenadei pe malul drept al râului și realizarea unui traseu pietonal care să simuleze Drumul Crucii, traseu care va lega zona centrală a orașului de monumentul Crucea lui Herglotz.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

9 COMENTARII

  1. Schimbarea destinului Resitei a esuat si a deraiat total, la fel ca si toata guvernarea PNL-USR+-UDMR. Actuala administratie condusa de primarul Ioan Popa, nu a adus investitori importanti care sa creeze locuri de munca cu salarii nete, cel putin, decente, nu asigura curatenia orasului pe fiecare metru patrat din oras, tot cea ce s-a facut in oras sunt cateva poteci asfaltate prost executate si tot cea ce s-a facut este cu mult prea putin si gresit executat, transportul public din oras functioneaza prost. De reintroducerea tramvaiului e clar ca a deraiat, de Domeniu schiabil Semenic vedem ca e blocat si nimic nu se intampla pe munte si tot ce era absolut necesar resitenilor nu s-a facut. In prezent destinul Resitei nici nu exista.

  2. Respect, domnule primar Ioan Popa! Proverbul spune că ,,ceea ce se vede, nu trebuie căutat cu lumânarea!” Reșița s-a schimbat în bine într-un ritm rapid! Și continuă! Mulțumim!

  3. „… dorința noastră a tuturor, este să schimbăm destinul acestui oraș, să îl ducem într-o altă direcție decât cea a industriei grele pe care a avut-o în ultimii 250 de ani”, a precizat edilul reșițean.

    La „mă-sa” la Nădrag a reuşit smintirea (=schimbarea „destinului”). Cu … nimic.
    A fost dusă la topit şi locomotiva cu vagoane (muzeu) de la intrarea în sat.
    Bucuraţi-vă azi, până nu vine Popa (John cel cinstit)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei