Primarul Ioan Popa garantează: viitorul centru civic al Reșiței va rezista și peste 100 de ani!

modelmic

Viitorul centru civic al municipiului Reșița va rezista și peste 100 de ani, dă asigurări primarul Ioan Popa, care a semnat la finalul anului trecut contractul de finanțare pentru reabilitarea zonei centrale a municipiului de pe Bârzava. Edilul susține că după finalizarea lucrărilor, reșițenii se vor putea mândri cu un centru asemănător nu doar cu zone centrale din orașe cum ar fi Sibiu sau Oradea, ci și cu cele mai mari orașe europene.

Schimbarea actualelor dale din centrul civic, pe care edilul le compară cu niște biscuiți chinezești de calitate îndoielnică, cu plăci din granit și andezit se va face în cadrul unui proiect european de 10 milioane de euro, care include și modernizarea a șase stări din municipiu, străzi care fac legătura între bulevardele Revoluția din Decembrie și A. I. Cuza.

Acest proiect înseamnă în primul rând să scoatem biscuiții ăștia chinezești din centru, cei de unică folosință și să punem și noi granit și andezit, care peste 100 de ani când se va scoate capsula timpului să fie tot acolo. Deci, eu vă garantez că acest centru civic va rezista și peste 100 de ani, așa cum ar trebui să fie un centru civic, așa cum sunt cele din Milano, din Roma dacă vreți, din Sibiu, Alba Iulia, Oradea.

Este o bucurie pentru mine acest proiect, cel mai important pe care am reușit să îl semnăm până acum, în afară de școli”, a explicat Popa.

Proiectarea și execuția lucrărilor au fost deja publicate pe SEAP, urmând ca ofertele să fie deschise peste aproximativ o lună, iar în cazul în care totul va decurge fără probleme, Reșița va intra în anul 2020 cu un centru civic nou, s-a arătat optimist edilul reșițean.

Citește și Șase străzi din Reșița vor fi modernizate în 2019! Ce planuri are administrația locală?

Citește și „Centrul civic făcut din biscuiți își spune prohodul”! Se pun plăci din granit și andezit, într-un proiect de 6 milioane de euro!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. adire

  sa ne traiasca primarul popa, o suta de ani, sa constate daca centrul civic refacut dupa cca 8 ani, centru refacut cu banii resitenilor luati cu japca prin taxe si impozite majorate cu 50%, a rezistat bine.

  Raspunde
 2. zero

  „… eu vă garantez …” a explicat Popa.
  Se referă la garanţia că acele terase (civice din centru), care (îi) aduc tăiţei, mai mult decât sutele de grădini închiriate reşiţenilor, cărora le-a pregătit “prohodul” (l-am citat), vor rezista şi peste 100 de ani.
  Granitul şi andezitul (Italia probabil, ca şi platanii) ar fi cică de multiplă folosinţă (nu de unică), spre deosebire de eventuala marmură (românească) de Ruschiţa.
  Banul Europeean trebuie să se întoarcă (prin tăiţelu’ &) în Europa, ca nu cumva să rămână aici pe mărfuri româneşti. Doar … comisioanele.
  Iar pentru a se acoperi (cu turpitudine) cota de coparticipare a UAT-ului (2-40%), va pune noi biruri pe spatele cetăţenilor. Este o realitate.
  De asta nici nu prezintă publicului contractele, clauzele şi cota de participare (negociată discret) la “investiţii”, ci doar poza lui cu … Maxim.
  Şi iluzia că el, el şi el ar primi bani pe … d’aficea.
  De asta şi creşte brutal taxele şi impozitele locale, că “treaba” nu e deloc pe d’aficea.
  Adică tot “cadoul” şi garanţiile (lui) nu sunt decât o maare … minciună (pentru ignoranţi).
  Dito.

  Raspunde
 3. GEORGE

  Un centru pavat nou, ca in rest va fi acelasi. Asa ca idee, se garanteaza cu ce ? Banuiesc ca pe cuvant de onoare ! AHA !
  100, de ani, 90 sau 80 conteaza sa faceti treaba ca la carte, sa nu spuneti ca puteam daca….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei