fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Primarul Popa, față în față cu reșițenii! Tu ce faci joi?

Reșițenii sunt invitați joi, 16 noiembrie, la o dezbatere cu primarul Ioan Popa pe marginea procesului de bugetare participativă. Un milion de lei pune la bătaie Primăria Reșița pentru prima ediție de bugetare participativă din Banatul Montan. Cu alte cuvinte, reșițenii vor avea un cuvânt de spus cu privire la modul în care va fi folosită această sumă din bugetul pe anul 2024 al administrației reșițene.

Cetățenii municipiului de pe Bârzava care doresc să participe la viața orașului și să decidă alături de administrație cu privire la unele investiții din oraș, pot depune proiecte în valoare de până la 500.000 de lei, pe două domenii: mobilitate și amenajarea spațiului public. Ulterior, proiectele eligibile vor fi supuse votului reșițenilor, urmând să fie implementate până la finalizarea anului viitor.

Detalii pot fi obținute de pe platforma https://bp.primariaresita.ro/BugetareParticipativa/Home , dar și în cadrul întâlnirii ce se va desfășura joi, la cinema Dacia, începând cu ora 16:30.

Cele două domenii alese pentru prima ediție a bugetării participative sunt:

 • Mobilitate. Exemple de idei – amenajare de alei și de piste de biciclete, trotuare reabilitate, treceri de pietoni, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricții auto, îmbunătățiri la stații de transport public etc.
 • Amenajarea Spațiului public. Exemple de idei – spații verzi, locuri  de joacă, scuaruri, curți de școli, baze sportive, amenajări temporare la râu, evenimente în spațiul public, centre comunitare, pontoane, patinoar etc

Karina TINCUL

6 COMENTARII

 1. Cetățenii municipiului de pe Bârzava care doresc să participe la viața orașului și să decidă alături de administrație cu privire la unele investiții …

  A investit și în funie, ca alții?

 2. 1.Substatie de pompieri în Govandari
  2.Substatie de ambulanta în Muncitoresc
  3.Mutarea Vămii din Muncitoresc în Moniom, ca tirurile sa nu mai traverseze orașul
  4. Mutarea ARR din Muncitoresc la Registrul Auto Roman, la Moniom

 3. Mda. Este an electoral. Vă oferim palavre, minciuni, bla bla-uri, frecții la genunchiul broaștei!Hai, ne lăsați cu astfel de abureli pentru cretini marca PNL vs.PSD,recte Tăițelu?RUȘINEEEE!După 33 de ani, caricii ăștia din nou ne vor proști și ascultători. Vai mama ei de nație!!!😡🤬🤬🤬🤬👹👹

 4. Ce ipocrit ! Baga 50 milioane in „autostrada”din Mociur si „lasa resitenii sa decida” cu idei de 1 milion !!!
  Va dau eu o idee ,gratis: inchideti tot centrul si scoateti masinile din el.
  La pas,dragi functionari publici,daca tot i-ati cantat in struna Taitelului !

 5. Păi eu de vreo doi ani tot îi cânt să vină el și angajații „fidelutzați” cu transportul public sau bicicletele la muncă, că tot a făcut piste mai late decât strada! Așa ne mai lasă și nouă loc prin parcare. Măcar acolo, că pe drum nu ne vrea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei