Primarul Popa reîntregește patrimoniul orașului Reșița! Edilul vrea să achiziționeze Universalul Vechi!

modelmic

Mai multe terenuri și clădiri au revenit în patrimoniul orașului Reșița în ultimii ani, în perioada mandatului primarului Ioan Popa. „Aducem înapoi patrimoniul, pas cu pas”, declara edilul reșițean, care a convins consilierii locali reșițeni să fie de acord cu achiziționarea, printre altele, a depoului de tramvaie sau a funicularului de calcar. Iar planurile primarului nu se opresc aici.

Spre deosebire de administrațiile anterioare, când Primăria Reșița a înstrăinat multe imobile, parte din ele de interes public, în ultimii ani au fost achiziționate mai multe terenuri, apartamente și obiective strategice. Prin aducerea în patrimoniul orașului a acestor clădiri și terenuri am putut să le punem în valoare prin atragerea de fonduri nerambursabile (Depoul pentru tramvai)”, informează primarul Ioan Popa, edilul prezentând și o listă cu achizițiile făcute de Primărie în perioada mandatului său:

119713037_981491005700144_8362712947740785412_o

 

Primarul Ioan Popa nu intenționează să pună punct aici achizițiilor făcute de administrația locală. Într-un interviu acordat celor de la Smart City Magazine, Popa a declarat că intenționează să achiziționeze Institutul de Proiectări al U.C.M.R.-ului precum și magazinul Universalul Vechi:

În ciclul următor, 2021-2027, luând în considerare că există foarte mulți bani în domeniul cercetării și al inovării, avem deja întocmite câteva fișe de proiecte. Vom realiza achiziția Institutului de Proiectări al U.C.M.R.-ului, unde vrem să realizăm un cluster de tehnologii, de IT, pentru a putea genera locuri în care tinerii să poată să-și dezvolte imaginația. Tot în acest scop, dorim să achiziționăm două clădiri. Una dintre acestea este Magazinul Universalul Vechi, o clădire emblematică pentru Reșița. Așadar, ne concentrăm foarte mult pe cercetare și inovare, alături de proiecte pe care le vom continua în direcțiile: mobilitate urbană, regenerare urbană sau reconversia unor situri industriale”, preciza primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Gogu

  Are datorii la proprietarul Universalului ? In loc sa-l amendeze ca lasa acea cladire in paragina acum vrea sa-i dea si bani pe ea ? Si ne arunca praf in ochii ca face si un bine orasului… pai daca il amenda pentru toate neregulile acea cladire ar fi intrat gratis in patrimoniul orasului. Se pare ca vrea sa faca ca si cu armasu care a cerut bani pentru 300 si ceva de metri patrati dar in marea lui bunavointa “dom premar” a vrut sa-i plateasca 800 si ceva. Astea se numesc gogosi electorale asa ca serviti cu incredere ca doar e specialist in faina si apa.

  Raspunde
 2. Sceptic

  Aducem patrimoniul înapoi înseamnă cumpărăm de la prieteni , așa cum am cumpărat și funicularul.
  Ce are administrația publică cu cercetarea și inovarea ? Este cumva o secție de IT la universitatea reșițeană de unde să izbucneasca cercetarea in domeniu sau vin cumva Microsoft , Amazon sau Google la Reșița în mandatul următor.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei