Primarul Popa vrea două parcări multietajate la Reșița! În centru şi în Stavila

popa

Administrația locală din Reșița încearcă în prezent să găsească finanțare pentru ridicarea a două parcări multietajate, una în zona centrală a orașului, iar cea de-a doua în Stavila, pentru a deservi cetățenii care doresc să ajungă pe Muntele Semenic. Subiectul a fost abordat de primarul Ioan Popa, în cadrul unei conferințe de presă susținută săptămâna trecută.

„Între BCR şi clădirea Diamant, avem un proiect deja gata pentru un «park & ride», pentru o parcare multietajată, de circa 400 de locuri. Încercăm să introducem o finanţare cu ADR-ul.

Avem două parcări făcute în maniera asta, multietajate: una în centru şi una în zona Stavila. Cea din zona Stavila, absolut sigur, am discutat deja, este validă şi o putem finanţa pe fonduri europene de «park & ride», cu plată, cu alte zece autobuze electrice, care vor genera trafic de călători spre zona montană, astfel încât să nu mai iasă din Reşiţa presiune de mașini spre zona montană. Pentru că n-avem parcaje sus şi să încercăm să încurajăm ca oamenii să se deplaseze cu maşini de transport public”, a explicat primarul Ioan Popa.

Subiectul ridicării unei parcări supraetajate la Reșița a fost abordat pentru prima dată de edilul reșițean încă de la finalul anului 2019, atunci când a vorbit de planul de dezvoltare urbanistică a Stavilei. Planul realizării unei astfel de parcări și în zona centrală este mai recent, totul depinzând însă de găsirea finanțării. În cazul în care proiectul nu va putea fi realizat pe fonduri europene, primarul Ioan Popa se arată dispus să obțină un credit pentru ducerea la îndeplinire a proiectului.

Avem două opțiuni: dacă finanțatorul, ADR-ul ne spune: «Da, sunteți valizi!», studiul de fezabilitate e gata, numai îl introducem şi facem cererea de finanţare şi ne dau banii. Şi atunci, în cazul ăsta, putem să spunem că la anul o realizăm. Dacă întâmpinăm probleme, nu este exclus să luăm un credit pe o perioadă lungă de timp, 15-20 de ani, şi pe un studiu de eficienţă economică să realizăm parcarea din bani rambursabili, pe care să-i rambursăm în procent semnificativ din taxele de parcare de acolo. Odată ce avem parcarea de acolo, am putea să transformăm în pietonală zona asta din spatele Primăriei, zona Soho, Capricio, Atelier, să devină zonă pietonală, pentru că atunci riveranii pot parca în acea parcare pe o taxă anuală rezonabilă. Şi în același timp toți cei care vor veni şi vor pune presiune pe oraș vor avea unde să parcheze în zona respectivă“, a explicat edilul, care a mai precizat că aproximativ 80% din terenul din zonă este deja al Primăriei Reșița.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Gicu

  După 5 ani de când a preluat primăria, dupa zeci de obstacole și nereușite omul încă mai crede ca pe unde trece el răsar bani și investitii. E obiect de studiu pentru psihologi!

  Raspunde
  1. zero

   Eventual un obiect de studiu pentru psihiatrii.
   Profesorul Pamfil a scris câte ceva despre … “nevroza ruralis”. Nu şi despre mârlanus megalomanis.

 2. Cocolino

  Pana una alta dom’primariu, vorbeste cu chiriasul matale, Dunca, sa repare drumul din Resita si pana la iesirea din Cuptoare, ca asfaltul se desprinde chiar pe mijlocul drumului, au parut gropi care se largesc pe zi ce trece, parapetele sunt praf, semnalizarea rutiera idem iar de marcaje nici nu mai spun! Iar ca maine vine festivalul de la Garana cu gosti din toata lumea…

  Raspunde
 3. Dop

  Dar țigăniile din Mociur, Catanga și palatele cu turnulețe nu le supraetajează premarele șpirochet Țețelu mo?Că și ele e cam aglomerate să moare hetnia dacă nu!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei