Primarul Poplicean respectă decizia instanței, dar contestă interpretarea ulterioară a acesteia!

modelmic

Este o sentință corectă, dar modul în care a fost reflectată în presă a fost departe de a fi unul corect”, susține primarul comunei Sasca Montană, Ion Poplicean.

Primarul a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara pentru purtare abuzivă, în urma unui conflict avut cu un consătean în anul 2015, în care vorbele grele au degenerat și s-a ajuns la lovituri și de o parte și de alta. Sentința este de șase luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Ion Poplicean recunoaște că nu ar fi trebuit să se implice în respectiva ceartă, oricât de mult a fost provocat, dar motivează că la momentul respectiv era cu moralul la pământ în urma unui deces în familie și s-a lăsat antrenat în discuție, în loc să cheme Poliția.

În conformitate cu dispozițiile art. 15 alin. 2 lit. e din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali cu modificările și completările ulterioare, calitatea de primar și, respectiv, de președinte al consiliului județean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului când se dispune condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate.

În cazul în care se dispune amânarea aplicării pedepsei, la fel ca și în cazul primarului comunei Sasca  montană, Ion Poplicean, în conformitate cu art. 83 din Codul penal, mandatul de primar sau președinte de consiliu județean nu încetează de drept, deoarece în această situație nu avem o condamnare ( fie cu suspendarea executării pedepsei fie cu executare în regim privativ de libertate), cerință obligatorie conform art. 15 alin. 2 lit e din Legea nr. 393/2004.

Primarul de la Sasca Montană susține că nu este deranjat de sentință, care până la urmă i se pare chiar una corectă, ci de modul în care a fost reflectată de o parte a presei, care a uitat să menționeze că judecătorii au decis amânarea aplicării pedepsei.

Având în vedere că nu se întâmplă nimic cu funcția de primar, este o sentință care mi se pare corectă și aș putea spune chiar că mă avantajează. Iar dacă vrei să faci o presă corectă și te informezi oamenii, fă-o până la capăt. Nu terfeli un om, spui că este condamnat și omiți să spui că de fapt este vorba de o amânare a aplicării pedepsei, care nu are absolut nicio consecință”, a declarat Ion Poplicean.

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Gigi Against

  Penalul tot penal ramane, indiferent de elucubratiile condamnatului din articol! Ce obraz are sa se prezinte fara membrilor cinstiti ai comunitatii ?

  Raspunde
 2. zero

  “Primarul a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara … șase luni de închisoare … amânarea … nu avem o condamnare”
  „„Având în vedere că nu se întâmplă nimic … este o sentință care … avantajează”, a declarat Ion Poplicean

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei