Primarul Popliceanu, interesat de confortul cetățenilor! Sasca Montană are utilaj de deszăpezire!

modelmic

Primăria comunei Sasca Montană a luat măsuri pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe perioada iernii și a achiziționat un tractor echipat pentru deszăpezire și împrăștiere a materialului antiderapant. Investiția se dovedește a fi profitabilă datorită costurilor mici pe care le presupune punerea în funcțiune a utilajului și totodată deoarece timpul de răspuns al autorităților în perioadele când sunt căderi mari de zăpada s-a redus substanțial. 

Primarul comunei Sasca Montană, Ion Popliceanu, a fost criticat de câteva persoane rău voitoare atunci când a decis să propună în Consiliul Local achiziționarea de utilaje specifice sezonului de iarnă. Fără să țină însă cont de critici, pentru că, nu-i așa, el este cel care este tras primul la răspundere atunci când apar probleme în comunitate, edilul șef al comunei Sasca Montană a purces la inițierea procedurilor legale pentru realizarea investiției.

Aceasta s-a dovedit a fi o alegere foarte bună, mai ales că relieful din satele comunei este unul specific zonei de deal, accesul în unele locuri fiind dificil chiar și atunci când condițiile meteorologice sunt foarte bune. Pe lângă promptitudinea de care se bucură cetățenii afectați de zăpadă, costurile pentru aceste intervenții sunt unele foarte reduse, administrația locală suportând din bugetul local doar costurile aferente combustibilului și achiziționării materialului antiderapant.

modelmic

Am decis să achiziționăm aceste utilaje pentru că în fiecare iarnă aveam probleme cu străzile laterale. Fie cei care ne făceau acest serviciu ajungeau într-un timp relativ mare, fie nu reușeau să deszăpezească toate străzile, comuna noastră având în aria administrativă încă 4 sate aparținătoare. După cum vedeți, investiția se dovedește una foarte utilă, în momentul de față s-au deszăpezit aproximativ 90% din străzile unde sunt probleme de acces. Decizia am luat-o în urma experiențelor din mandatele anterioare, când ne rugam de cei care ne făceau deszăpezirea să vină să elibereze zăpada de pe străzile comunei și, ca primar, mă declar mulțumit de această investiție extrem de utilă pentru comunitate, chiar dacă au fost câteva voci rău intenționate atunci când am luat această decizie”, a declarat în exclusivitate pentru Reper 24 primarul celei mai vizitate comune turistice din Valea Carașului, Ion Popliceanu.

John Gavrilescu

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei