Primarul Reșiței, Ioan Popa, optimist incurabil, luptă din răsputeri cu depresivitatea comunității!

popa-copac

Reșița se regăsește astăzi într-un amplu proces de redimensionare urbanistică, de redescoperire a identității și mai cu seamă de încercare de aliniere la trendurile europene printr-o serie de proiecte de dezvoltare care au început să prindă contur. Artizanul acestor schimbări este nimeni altul decât energicul edil Ioan Popa, fostul antreprenor care și-a făcut un renume în piața europeană a pastelor făinoase. Dar energia pusă în slujba comunității, dezideratele de la care nu te abați niciun pas, ambițiile, predictibilitățile financiare și specialiștii nu ajung atunci când unii membri ai comunității nu găsesc altceva mai bun de făcut decât să îți bage bețe în roate, să facă plângeri peste plângeri la toate forurile și instituțiile abilitate mai mult sau mai deloc. Iar cum Nelu Popa a declarat în nenumărate rânduri că este un buldozer atunci când vine vorba de transformarea în bine a Reșiței, atunci, cu siguranță nu se va opri nici de această dată, amintind aici reclamațiile și plângerile formulate de reșițeanul Marius Hegheduș.

131938130_970285333499087_3405485562627307807_n

Fără a intra într-o analiză sterilă a acestui subiect, conform primarului Popa, cetățeanul Hegheduș ar fi transmis Ministerului Dezvoltării, Gărzii de Mediu, Agenției de Protecția Mediului, Inspectoratul de Stat în Construcții dar a adus chiar și în atenția unor foruri europene faptul că primăria Reșița taie copacii de pe strada Nicolae Titulescu, fără a ține cont de istoria acestora și de modul în care aceștia au fost plantați în urmă cu mai bine de 5 decenii, de predecesorii edilului Popa. Furios pentru situația creată și pentru riscul ca lucrările de reamenajare a zonei să fie oprite, Popa a răbufnit astăzi în cadrul unei conferințe de presă realizată chiar în imediata apropiere a unui copac aflat vremelnic pe șantierul din Lunca Pomostului.

131930532_748086999249393_6653491975141414892_n

„Acest copac a fost plantat deasupra unui canal termic acum 50 de ani, așa cum se poate vedea chiar aici. O să aducem macaraua ca să vedeți, de aceea am adus Garda de Mediu, APM ca să vedeți exact. Priviți canalul termic și cum stătea bradul pe el, din fața locuinței faimosului domn Hegheduș. Copacul acesta putea să cadă oricând pe un om. Ăsta e unul din copacii pentru care așteptăm cu emoții să primim sau nu aviz de la Garda de Mediu, când sub el este aceeași structură, beton, canal termic, etc. Omul ăsta face circ și ne spune că tăiem copacii Am tăiat 5 copaci și am plantat 63! Toți copacii tăiați erau pe canale termice!

131932184_409105780238552_4285501304135169943_n

Vreau să comunic reșițenilor un lucru: de 4 ani și jumătate lucrăm la schimbarea acestui oraș. Am tăiat sălcii de pe malul Bârzavei și am fost apostrofat. Am lucrat la fântâna cinetică din centrul orașului și am schimbat toate măruntaiele ruginite, țevile, pompa veche schimbată cu pompă nouă cu comanda electronică și am primit scrisoare deschisă de la oamenii de cultură din oraș cum îmi permit eu să intervin în fântâna maestrului Lucaci. Acum mă lovesc de alte situații odată cu lucrările de modernizare a acestor străzi. Eu știu că Reșița, în momentul în care eu am preluat-o a fost un oraș depresiv, la fel cum există comunități depresive în Valea Jiului și altele pe care nu vreau să le nominalizez acum și aici. Reșița a fost un oraș depresiv, în care oamenii își pierduseră încrederea în ei. O comunitate depresivă este o comunitate în care dacă îi spui omului: dom’le hai să facem ceva frumos, el spune nu are rost, noi nu avem nicio șansă! Dar uite că au făcut ăia….Da, dar la noi nu se poate.

În 27 septembrie, o mare pondere din populația Reșiței a demonstrat că nu mai este depresivă și crede că putem face lucruri importante pentru orașul nostru. Acelora care mai sunt încă depresivi și nu își iau pastilele la timp îi anunț că îi voi da în judecată pentru că atunci când vorbesc despre primăria Reșița, vorbesc despre colegii mei iar munca lor nu este aruncată în van, lucru pe care nu-l mai admit. Pe această cale îl anunț public pe domnul Hegheduș că îl voi da în judecată luni și toți banii pe care o să-i iau acestui flăcău îi voi da în contul Asociației Cominitară a Banatului Montan. O să încărcăm conturile acestor asociații cu bani de la acești oameni care nu-și iau pastilele la timp“, a ținut să transmită primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.131929368_1561201187420036_3767417240744566316_n

De asemenea, alesul reșițenilor a tranșat cu fermitate lucrurile și în ceea ce privesc fațadele clădirilor de blocuri, asupra cărora proprietarii nu au intervenit de zeci de ani în vederea modernizării acestora. În acest sens, primarul

„Vom da o HCL în următoarea ședință de Consiliu Local din această lună, decembrie, prin care proprietarii care au clădiri degradate și se ocupă de anveloparea și prin aceasta de reducerea emisiilor Co2 lor vor fi scutiți de plata a 50% din impozit pentru următorii 10 ani. Pentru cei care nu se vor ocupa de reamenajarea fațadelor locuințelor degradate, lăsate în paragină le vom crește de 5 ori impozitul pe locuință! Vom lua de la cei care nu vor și nu pot și vom da la cei care vor și pot“, a pus punctul pe i primarul Ioan Popa.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Depresivul

  Cum dracu se face ca toti pomii taiati erau pestecapace de canal? Sa o spuna orbului. Ca sa nu fi depresiv, trebuie sa iei “pastile ” de la DJ , la casa baraj , sau sunt si prafuri ? Avem ceva date despre înșelăciunea făcută de primarie intr-un proiect cu fonduri europene, dosarul conține date false prin care s-a indus in eroare si s-au obținut bani europeni pentru reducerea noxelor in zona unde EXISTA CIRCULATIE PIETONALA DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ( deci nu se producea poluare prin circulatia auto).

  Raspunde
 2. Lolec si Bolec

  Popa si Dunca circari Judetului , doar ei au dreptate ,cine are o alta parere, e dusmanul lor , se rezbuna pe aceea persoana , mai e putin si cetatenii Judetului vor fi luati la bataie , pt ca ei au castigat alegerile si nu au chef sa fie contrati, pe langa ei toata ziua sunt pupincuristi de servici, cei care vor functii si sa fure cat mai mult de la stat. Noi Baroni ai Judetului Caras Severin Lolec si Bolec , Popa si Dunca. Popa e seful ca doar Dunca sta la el la Calnic Flotant

  Raspunde
 3. Monte Banato

  E firma din actionariatul careia facea parte , Popa si sotia lui , fosta sotie ,care locuieste pe una dintre strazile reabilitate, nu e nici o problema ca locuieste, doar ca Primarul afirma ca acest cartier este numit “Chiaburul Comunist” , banuim ca atunci cand a cumparat aceea locuinta erau impreuna si simpatizau cu Patridul Comunist Roman soti Popa.

  Raspunde
 4. Reteta compensata

  Recomandam cetatenilor acestui Oras Resita care indraznesc sa il agite pe Primarul Urbei , sa inceteze pentru ca este interzis orice comentariu impotriva domnului Kim Jong Hun ( Popa, Taitelu) , el trebuie slavit si iubit , si pentru depresie dragi Resiteni depresivi luati Kitul Antistress, Domnule Primar ,dar ce facem cu cei ca dvs care sunt in sevraj , se agita , tremura cand vorbesc , ce e de facut? , sa nu mai evadati din spital fara camasa de forta macar sa o aibe la indemana Tuta Adelin .

  Raspunde
 5. Julieta

  In stilul asta nu se va intoarce nimeni pe mosia lui Popa.Ionescu probabil a gresit:nu si-a cumparat apartament in Resita.Cu asemenea iesiri in public nu numai ca nu se mai intorc tinerii la Resita,vor pleca si cei care mai sunt.Oricum aveam impozitul pe locuinte marit,in timp ce in alte orase a ramas acelasi.In pandemie,ce sa-ti doresti mai mult decat o anvelpare,sub amenintarea Donmului Primar.Bine ca ne-am scapat de Domnul Vela.

  Raspunde
 6. Gratian

  Foarre bine domnule primar felicitari sa fie amendati cei care nu-si fac fațadele la blocuri, reducerea ipmpizitelor la cei care au renovat.
  Dar de ce nu reduceto la cei care au fost gosodari.?
  Si mai am o intrbare .De sunt nevoiti locatari din zona Parcului Siderurgisului sa suporte galagia de la terasa din parc si de la balonul de fotbal?
  Intreb si eu pentru un prieten.
  Respect pt ceea ce faceti pt oras.

  Raspunde
 7. zero

  “Vom lua de la cei care nu vor și nu pot și vom da la cei care vor și pot“, a pus punctul pe i primarul Ioan Popa.

  CUDIAH!
  A pus punctul pe i (Ioan).
  Adică un haiduc pe invers (cudiah), fură de la cei săraci în loc să-i ajute.
  Un adevărat cre(ş)tin. Cât ai zice Popa.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei