10.7 C
Reșița
luni, 14 octombrie 24

Problemele spinoase de care se lovește ATOP, dezvăluite de președintele Ioan Cojocariu!

În sala de ședințe a Consiliului Județean a avut loc ședința ATOP, organizație care vine în completarea structurilor de poliție, realizată după un model elvețian prin care se face un control din partea societății civile față de organismele de putere.

Pe lângă cei șase consilieri desemnați de către grupurile politice, în ATOP mai există trei membrii desemnați de către președinte, de către societatea civilă, dar și de către structurile de poliție, ISU și sindicatul polițiștilor, după cum a precizat președintele acestei autorități, Ioan Cojocariu.

Astăzi pe ordinea de zi a ședinței au fost trei informări. O informare prezentată de către poliția de frontieră, pentru trimetrul al doilea al anului 2023, privind eficientizarea structurilor poliției de frontieră pentru combaterea migrației ilegale. O altă informare a fost a Inspectoratului de Jandarmi în scopul creșterii gradului de siguranță al cetățenilor, pentru aceeași perioadă. Noi solicităm aceste informări prin adrese, iar ei ne dau indicatorii, se pun întrebări, sau ridică probleme cu care se confruntă”, a precizat Ioan Cojocariu.

A treia informare a privit planul teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic în prevenirea delicvenței juvenile în Reșița și în zonele adiacente și incinta unităților de învățământ preuniversitar.

În urma unei adrese a Prefecturii către ATOP s-a cerut ca această organizație să vină cu măsuri defalcate spre toți factorii responsabili, de la Inspectoratul Școlar și până la Inspectoratul de Poliție și alte structuri, în sensul eficientizării.

Am primit o solicitare, spinoasă, cu care noi nu ne-am mai confruntat prin care ni se cere să prezentăm contractele pe care Consiliul Județean Caraș-Severin trebuie să le aibă, privind animalele abandonate, dar și în privința animalelor lăsate să pască la întâmplare și astfel să se urmărească microciparea lor și preluarea animalelor și protecția lor.

Consiliul Județean trebuie să asigure locația, mijloacele de hrănire, transportul de la locul unde sunt găsite animalele, toate astea trebuie verificate de ATOP”, a concluzionat Ioan Cojocariu, președintele ATOP.

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

  1. ”… către ATOP s-a cerut ca această organizație să vină cu măsuri defalcate … până la Inspectoratul de Poliție … în sensul eficientizării …”


    În sensul microcipării, preluării și protecției ”animalelor” lăsate să pască la întâmplare (din buzunarele cetățenilor dar și din bugetul județului).
    ATOP ar trebui să fie (teoretic și legal) autoritatea teritorială de ordine publică (și nu grup organizat pentru beneficiu financiar din bugetul județului).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei