23.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în tranzacția drogurilor de mare risc din Caraș-Severin!

 

Un grup infracțional specializat în trafic de droguri și contrabandă cu țigarete, a fost destructurat astăzi de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin!

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc și de risc în vederea consumului propriu, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

Conform informațiilor oficiale oferite de Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin, din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor.

spot_img

Liderul grupului infracțional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Drogurile de risc și de mare risc (cannabis, amfetamine și comprimate ecstasy) ar fi fost achiziționate, în principal, din județul Timiș, de la persoane cunoscute liderului grupării.

Ulterior, drogurile ar fi fost distribuite în județul Caraș-Severin.

Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activități de prindere în flagrant delict, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy.

Privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete, acestea ar fi fost achiziționate de la diferiți furnizori, din județul Suceava, membri ai unor grupări infracționale organizate,  care își desfășurau activitatea pe mai multe piețe de desfacere.

Activitatea infracțională ar fi fost structurată pe două paliere, respectiv, un segment de aprovizionare, format din persoane din județul Suceava și un segment de distribuție, reprezentat de persoane din județul Caraş-Severin.

Ţigaretele neaccizate ar fi fost distribuite pe piața neagră din orașul Bocșa, piață pe care liderul grupului ar fi activat în urmă cu mai mulți ani.

Au fost realizate mai multe acțiuni operative, în urma cărora au fost confiscate peste 62 de baxuri de țigarete, provenite din contrabandă.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin, au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și al jandarmilor Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Acțiune mamut a DIICOT pe cuprinsul întregii Românii! 

La nivel național, procurorii DIICOT au efectuat în această dimineață nu mai puțin de 386 de percheziții domiciliare în mai multe județe ale țării pentru destructurarea mai multor grupări infracționale organizate, suspectate de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, evaziune fiscală sau spălare de bani.

Perchezițiile au avut loc în județele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.

„La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și a unităților subordonate efectuează un număr de 386 de percheziții domiciliare, în cadrul unor ample acțiuni, vizând destructurarea unor grupări infracționale organizate, acțiuni ce se derulează concomitent pe raza județelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiului Bucureşti.

Acţiunile procurorilor DIICOT și Poliției Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranți, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranți, înșelăciune sau șantaj”, a transmis DIICOT.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Foarte frumos,dar întreb și eu cum este posibil ca șeful procurorilor discoteca sa accepte ca unele grupuri de infractori sa fie lăsați sa își desfășoare activitatea infracțională pana se reușește sa se probeze activitatea și altor grupări infracționale și apoi să fie DATA O LOVITURĂ DE IMAGINE, mai exact sa ieșim în fața CAND ESTE NUMIT UN GUVERN, când este numit UN SEF IN JUSTITIE PARCHET SAU MAI?. INTREB,NU DAU CU PARUL, ESTE FSVORIZAREA INFRACTORULUI? CATI TINERI nevinovați au consumat în plus droguri, pentru ca s-a așteptat ‘semnalul de sus”, câte țigări au fost vândute la negru și s-a adus prejudiciu statului? Eu nu cred ca așa se luptă cu infracționalitatea, nici unui grup infracțional organizat nu trebuie sa i sa permită sa continue activitatea pentru ca NU AVEM destule grupări ca să „ieșim în presa”. Eu cred ca ff mulți procurori și polițiști de la cca sunt nemulțumiți ca NU EI STABILESC MOMENTUL OPERATIV când trebuie sa acționeze CI CENTRU. Simplu dacă se acționează pe zone meritul este al șefilor din teritoriu or, se urmărește ca șefii de la centru sa primească felicitările, părerea mea,

  2. Din păcate problema nu se pune chiar în felul acesta. Se știe bine că totuși drogurile aduc mari venituri guvernelor lumi vezi Statele Unite caz concret unde C.I.A face asemenea operațiuni. Marile grupuri de traficanți și producători de droguri din America latină, Asia etc sunt mână în mână cu autoritățile. Motivul?Simplu. Bani și putere, cumpărarea voturilor și multe alte măgării de genul, influența asupra Congresului american, Senatului ș.a.m.d. Nu credeți că și la noi ar fi asemenea grupuri de interese care să favorizeze traficul de droguri și țigări?Să gândim că nu doare. Mafia clanurilor cu mafia politicului merg mănușă iar din când în când se mai dă și câte un tun în presă așa pentru ca noi fraierii să îi credem pe cuvânt, autoritățile cum s-ar spune dar nu prea cred în cinstea lor…E lungă povestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei