Procurorul Doru Țuluș, cel care i-a trimis în judecată de-a lungul timpului pe Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Copos, Becali și Borcea și-a început activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin!

modelmic

Unul din cei mai cunoscuți și activi procurori români, Doru Țuluș, activează de la începutul acestei săptămâni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, din postura de procuror delegat de la Parchetul General.

Considerat unul dintre rivalii Laurei Codruța Kovesi din DNA, procurorul Doru Ţuluş, a fost delegat timp de şase luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, delegarea primind aviz favorabil din partea  Secţiei pentru Procurori de la CSM. Țuluş, alături de o altă colegă de magistratură, Mihaela Moraru Iorga, a fost eliminat din DNA, în vara anului trecut, la cererea șefei DNA de la acel moment.

Procurorul Țuluș a afirmat recent că nu va renunța la procesul cu Kovesi!

În luna iulie a anului trecut, Doru Ţuluş a părăsit Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce fostul procuror-şef al acestei structuri a emis două ordine prin care i-a revocat din funcţia de procurori DNA atât pe procurorul Ţuluş, cât şi pe Mihaela Moraru Iorga. După plecarea din DNA, Ţuluş a revenit la Parchetul General. Ambii procurori revocaţi de Kovesi au atacat în instanţă ordinele acesteia, Mihaela Moraru Iorga câştigând deja acest litigiu la Curtea de Apel Bucureşti.

Ţuluş a cerut anularea Ordinului nr. 3/2017 emis de Laura Codruţa Kovesi în data 25 octombrie 2017, însă, până în prezent, Curtea de Apel Bucureşti nu a soluţionat, pe fond, această speţă. Dosarul a fost suspendat în 23 mai 2018, fiind trimis la Înalta Curte, după ce, în proces, în favoarea Laurei Kovesi, a fost formulată o cerere de intervenţie accesorie de către avocata Ioana Sfârâială. Cererea a fost respinsă, în 26 aprilie, însă Sfârâială a atacat soluţia cu recurs. Înalta Curte a respins, definitiv, ca nefondată, calea de atac în 21 septembrie 2018.

De-a lungul timpului, procurorul Doru Țuluș a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, de unde a promovat în funcția de șef al DIICOT Cluj-Napoca. De aici, procurorul a ajuns la DNA, unde a ocupat funcția de șef al secției a II-a DNA, până în anul 2013.

Pe 2 octombrie 2008, Țuluș i-a trimis în judecată pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea în celebrul „Dosar al Transferurilor“.

În calitate de șef de secție, procurorul Țuluș a semnat și rechizitoriul dosarului Poșta Română în care fostul ministru al justiției, Tudor Chiuariu, a fost condamnat definitiv pentru corupție. Procurorul Țuluș a fost și cel care a confirmat rechizitoriul Dosarului ICA al șefului „Antenelor“ Dan Voiculescu, cel în care fondatorul Partidului Conservator și al Trustului Intact a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Tot în calitate de șef a avizat trimiterea în judecată a Dosarului Trofeul Calității, dosar în care fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. De asemenea, a contrasemnat Dosarul Zambaccian în care Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Pe 29 iunie 2009, președintele Traian Băsescu a semnat decretul de reînvestire în funcția de șef al Secției a II-a a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a lui Doru Țuluș.

Cu siguranță, așa cum a demonstrat-o, magistratul Țuluș și-a făcut treaba pentru care statul român îl remunerează, indiferent de funcția ocupată și instituțiile unde a activat. Prin urmare, îi urăm mult succes în activitatea de la Parchetul Tribunalului Caraș-Severin.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei