Proiect de reabilitare cu peripeții, în comuna Răcășdia

66322274_938233559860362_848766772701036544_n

Reabilitarea drumurilor comunale cu bani de la Guvern a dat mari bătăi de cap administrației locale din comuna Răcășdia. Primarul Mirko Lechici explică procesul îndelungat și cu destule hopuri prin care a fost nevoit să treacă pentru a-și putea reface drumurile din localitate.

Este un proiect prins și semnat contractul încă din 25 mai 2017, la care ne chinuim cu tot felul de achiziții. Am scos proiectare cu execuție, ANAP-ul ne-a respins, că orice proiect tehnic se scoate separat, am scos anul trecut proiectul tehnic, am finalizat, am dus la AFIR pentru a fi avizat, l-am scos în ianuarie, în sfârșit, pe SICAP. Nu am avut niciun constructor. Am redepus prin martie, iarăși nu am avut niciun constructor înscris.

Ulterior, în 19 aprilie a dat AFIR comunicat că se poate actualiza bugetul, bineînțeles din fonduri proprii, cu faimoasa OG 114- modificarea tarifului orar, am actualizat, am pus din bugetul local 320 de mii de lei plus TVA. Apoi iar la AFIR, la avizarea actului adițional și a documentației. După care am ridicat a treia oară acest proiect pe SICAP. Din păcate am pierdut un an de zile doar pe probleme de genul acesta”, declară primarul comunei Răcășdia.

Devizul actualizat este de aproximativ 5,2 milioane lei plus TVA. Proiectul are o extindere de 5,4 kilometri.
Sunt multe cuprinse în proiect, cum ar fi rigole, podețe, accese, trecere la nivel cu calea ferată, un pod”, spune primarul Mirko Lechici.

În proiectul pe infrastructura rurală sunt cuprinse doar drumurile laterale din Răcășdia, suferința locuitorilor din Vrăniuț, sat aparținător, care ani de zile s-au deplasat prin gropi, se datorează și faptului că în anul 2016, când a fost demarat acest proiect, drumurile din Vrăniuț nu erau intabulate.

Conform declarațiilor primarului, drumurile care nu au fost prinse însă în acest proiect, vor fi reabilitate printr-un alt proiect depus în primăvara acestui an, în valoare de 14 milioane lei.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Radu

    Dar la vranit satul ce apartine de racajdia e uitat, acela nu se mai reface, acolo nu poti merge nici cu caruta pe acel drum..

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei