31 de proiecte cu o valoare de aproximativ 750 de milioane de lei sunt în execuție în acest moment în municipiul Reșița, conform declarațiilor primarului Ioan Popa. „Un volum de lucru extrem de mare pentru angajații din Primărie”, afirmă edilul reșițean, ceea ce l-a făcut să mai ridice puțin piciorul de pe pedala de accelerație.
„Am făcut un inventar și vreau să spun că, în acest moment, sunt 31 de proiecte care sunt în lucru, începute și nefinalizate. 31 de proiecte cu o valoare de 150 de milioane de euro sau 750 de milioane de lei.
Este un volum extrem de mare, pe noi este o presiune mare, mai mult pe colegii mei decât pe mine. Mie mi-a fost ușor, i-am pus la lucru, am semnat contracte de finanțare și mai departe dați drumul la achiziții și la implementare. Dar să gestionezi, ca instituție, 31 de lucrări simultan, vă spun că nu este ușor deloc. Am început să luăm piciorul de pe pedala de accelerație, am simțit că colegii nu mai prea pot duce. Nu este ușor, trebuie să ne cuantificăm resursele, important este să ne focusăm sau să prioritizăm proiectele care sunt în criză”, a afirmat, recent, primarul Ioan Popa.


Cel mai important proiect, la ora actuală, pentru administrația locală reșițean este, bineînțeles, proiectul tramvai, dar o atenție deosebită se îndreaptă și spre acele proiecte care, din varii motive, sunt în întârziere. Și asta în condițiile în care trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an.
„Cel mai important proiect pe care eu, personal, sunt focusat acum este cel de tramvai. După proiectul tramvai, a doua preocupare a noastră este să realizăm proiectele care au intrat în default, în derapaj. Și mă refer aici la proiectul de anvelopări pentru blocurile 25 și 27 de pe Bulevardul Republicii, blocul 25 în spatele Polivalentei și două blocuri pe Horea. Acolo am avut o firmă care a intrat în faliment, am relicitat lucrările și avem acum o altă firmă.
Mai suntem în presiune de timp și la grădinița Palatul Fermecat, care a fost abandonată de constructor și, la fel, am relicitat-o pe alte sume. Acum avem constructor și sper să o finalizăm. Acestea sunt provocările pe care le avem, pentru că în decembrie 2023 trebuie să finalizăm aceste proiecte în mare măsură”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.
Karina TINCUL
Dacă erau proiecte ale fabricii de tăiței, cred că nu s-ar fi pus problema „stressării” celor responsabili de implementare! Dar la bugetari, deh… e altceva!
Mda… omu’ știe să se adapteze!
Bine că face dar sa închidă un cartier pentru că sa lucreze 2 băieți unu cu matura și altul cu lopata e inadmisibil…. Ciini ne maninca în Dealu crucii….. mulțumim domnii de la administrație publică
”… Am început să luăm piciorul de pe pedala de accelerație, am simțit că colegii nu mai prea pot duce …”, a afirmat, recent, primarul Ioan Popa.
–
În traducere … va aduce pe alții, ca la ”Palatul Fermecat”, însă și pe alte sume (publice).