Proiectele prioritare pentru Regiunea Vest, aprobate de CDR! Drumul Voislova – Rusca Montană – Ruschița, scos de pe listă! Vezi ce tronsoane au fost introduse!

 modelmic

Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, reuniți ieri la Reșița, au aprobat o hotărâre privind actualizarea traseelor de drum județean propuse la nivel regional pentru accesarea de finanțări în cadrul unui nou apel de proiecte pentru axa prioritară 6 „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importantă regională” a Regio-POR 2014-2020.

Această actualizare a vizat în special județul Caraș-Severin și a făcut practic oficială o decizie foarte disputată în ultima perioadă: scoaterea de pe lista de priorități a drumului Voislova – Rusca Montană – Ruschița, cu conectare la A1 prin județele Timiș și Hunedoara și înlocuirea acestuia cu alte două tronsoane: Comorâște – Berzovia și DN 6 – Rusca Teregova – Cornereva – Plugova  – DN 6.

Drumul care era prioritar Voislova – Rusca Montană – Ruschița – cu conectare apoi prin județele Timiș și Hunedoara la A1 a devenit din prioritar rezervă, iar două drumuri importante pentru județul Caraș-Severin au fost aprobate pentru a deveni prioritare. Este vorba de Comorâște – Berzovia și de drumul care face legătura din DN 6 – Rusca Teregova – urcă la Cornereva – și apoi coboră din nou Plugova  – DN 6. Aceste două drumuri au fost propuse și au fost aprobate de către colegi pentru a deveni prioritare și aici vreau să le mulțumesc președinților de la Hunedoara și Timiș pentru că acel drum care a trecut în rezervă este un drum care vă spuneam face legătura cu A1 prin cele 2 județe, Timiș și Hunedoara și propunerile de drumuri din cele 2 județe sunt pe lista de rezervă. Sper să reușim să obținem finanțare pentru a face și acest drum care ar deschide o nouă poartă de intrare în județul Caraș-Severin”, a afirmat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Practic, în urma ședinței de ieri, pe lista de drumuri prioritare pentru obținerea de finanțare se află trei tronsoane din Caraș-Severin: DN 6 – Rusca Teregova – Cornereva – Plugova – DN 6 (în lungime de 41,4 km și cu o valoare de 13.800.000 de euro), Comorâște – Berzovia (cu o lungime de 33,8 km și o valoare de 11.300.000 de euro) și Grădinari – Goruia (având 18,1 km și o valoare de 4.525.000 de euro).

Citește și Silviu Hurduzeu, noul președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest! Pentru următorul an!

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Gore

    E interesant cum un drum care face legătura cu alte două județe și apoi cu autostrada, nu mai e prioritar.
    Mulțumim conducerii județului.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei