Propunerea senatorului Chisăliță: voucherele de vacanță să fie folosite și de copiii beneficiarilor! Proiectul a fost depus la Senat!

modelmic

Voucherele de vacanță acordate salariaților din sistemul public ar putea fi folosite pe viitor și de copii acestora. Senatorul cărășean Ionuț Chisăliță a inițiat un proiect legislativ conform căruia cheltuielile cu taberele școlare, naționale și tematice, vor putea fi acoperite cu aceste tichete de vacanță. Proiectul, inițiat alături de senatorul Gabriel Botnariu a fost deja depus spre dezbatere la Senat.

În calitate de co-inițiator, alături de colegul meu senatorul Botnariu Gabriel, am depus la Senat un proiect ce vizează modificarea legii privind acordarea voucherelor de vacanță pentru a extinde avantajele folosirii acestora. Proiectul a plecat de la beneficiile reale rezultate și  a dorinței noastre că aceste vouchere  să poată fi folosite de toți membrii familiei fără că beneficiarul să îi însoțească.  Mai precis,  vorbim de posibilitatea ca aceste vouchere să poată fi folosite în folosul și binele copilului sau copiilor beneficiarului! Sunt convins că toți vor vota un asemenea proiect”, precizează Ionuț Chisăliță.

Numărul familiilor care pot asigura copiilor accesul la diverse tabere, fie ele de relaxare, fie în scopuri de învățare este limitat, așa cum sunt limitate și posibilitățile de a acorda gratuit accesul la aceste tabere din partea statului, susțin inițiatorii proiectului: „Prin urmare, s-ar rezolva una din marile probleme ale statului, suplimentându-se indirect locurile gratuite pentru taberele de copii”.

Guvernul a deci ca toţi salariaţii din sistemul public să beneficieze de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei şi în următorii doi ani.  Aproape 80% dintre angajații la stat vor primi voucherele de vacanță pe 2019 până la 1 iunie, astfel încât aceștia își pot achita deja concediul dacă au de gând să plece în iunie. Restul de 20% ar urma să le primească în cursul lunii iunie, mai ales că hotelierii pun presiune pe Guvern să nu amâne acordarea acestui beneficiu.

 

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei