Propunerile liberalilor din Consiliul Județean, respinse pe bandă rulantă!

modelmic

Liberalii din Consiliul Județean Caraș-Severin par din ce în ce mai activi și încep să se prezinte cu proiecte și amendamente în ședințele forului județean. Fără mari șanse de reușită însă, după cum stau dovadă și propunerile cu care au venit în ultima ședință a Consiliului Județean, când au dorit, pe de o parte, să îl schimbe din funcția de vicepreședinte pe social-democratul Flavius Nedelcea și pe de altă parte, să aducă două amendamente la buget.

După ce, în ședința din luna martie, au inițiat un proiect prin care doreau schimbarea din funcție a vicepreședintelui Ionuț Popovici, proiect pe care l-au retras însă înainte de a ajunge la vot, în ultima ședință liberalii l-au luat în vizor pe Nedelcea. S-au ales mai mult cu ironii decât cu laude în urma acestor proiecte, considerate de mulți ca o tentativă prin care inițiatorii au dorit să arate că știu și ei să facă opoziție, mai ales acum, când ne aflăm din nou în prag de alegeri.

Citește și Liberalii nu au avut nicio șansă! Social-democrații au făcut front comun în spatele lui Nedelcea!

În ceea ce privește amendamentele la buget, liberalii au propus suplimentarea banilor alocați Spitalului Județean de Urgență din Reșița și achiziționarea unui autoturism pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Aurora, amendamente care au fost respinse însă fără multe discuții de majoritatea din CJ Caraș-Severin.

Spitalul Județean de Urgență din Reșița se confruntă cu greutăți în achitarea utilităților, gaz, curent, apă. Tot timpul sunt în urmă cu plățile. În acest sens, noi propunem suplimentarea cu un milion de lei a bugetului spitalului, sursa bunuri și servicii – bugetul propriu al CJ, tocmai pentru a sprijini spitalul cu plata acestor utilități. Vă dau și câteva exemple de bună practică: anul trecut, CJ Hunedoara a alocat 5 milioane de lei Spitalului Județean din Hunedoara, Buzăul, 3 milioane. Cred că și noi trebuie să suplimentăm sprijinul pe care îl acordăm spitalului județean”, explica liderul grupului liberal Mircea Teodorescu.

De-a lungul anului trecut și noi am făcut transferuri către SJUR și cu siguranță atunci când  va mai fi nevoie o să facem transferuri pentru că nimic nu ne oprește, dar vă aduc aminte că la sfârșitul anului trecut, Guvernul PSD a alocat bani pentru spitalele din Reșița, Caransebeș și Oravița, tocmai pentru a plăti o parte din sumele restante și din arierate”, a fost replica președintelui Hurduzeu.

În ceea ce privește achiziționarea unei mașini pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Aurora, Hurduzeu a afirmat că în prezent nu există disponibilitate financiară pentru acest lucru, dar că atunci când vor fi bani se va cumpăra și această mașină.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „greutăți în achitarea utilităților … propunem suplimentarea cu un milion de lei a bugetului spitalului” explica liderul grupului liberal Mircea Teodorescu

    Şi-a deschis tăiţelu’ preconizatul birou la morgă?
    Manus manum labat.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei