fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

PSD cere plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici!

Deputatul PSD de Caraș-Severin Romulus-Marius Damian a susținut astăzi, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică referitoare la necesitatea plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici:

Liberalizarea pieței de energie electrică a creat un adevărat haos cauzat de proasta informare și gestionare a Guvernului Cîțu, care a lăsat consumatorii români într-o stare de confuzie și, mai grav, i-a lăsat cu facturi mărite la energie electrică și gaze.  

Potrivit datelor INS, prețul energiei electrice la consumatorul final a crescut în primele 6 luni ale acestui an cu aproximativ 24%, iar la gaze cu 20%, însă există furnizori care au crescut prețul cu până la 65% sau chiar 100%, în ultimele 2 luni.

O astfel de creștere poate fi doar rezultatul unor manipulări ale pieței și românii merită răspunsuri. Tocmai de aceea, PSD a cerut înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor naturale și energiei  electrice, care în termen de maxim 90 zile va emite un raport care să răspundă întrebărilor noastre, ale tuturor, cu privire la creșterea prețurilor.

În plus, PSD a depus în Parlament o propunere legislativă care presupune plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze pentru consumatorii casnici. Alături de colegii parlamentari PSD cerem ca pentru o perioadă de 6 luni să se plafoneze la un nivel mediu prețurile la energie electrică și gaze naturale, dar și constituirea Fondului național pentru compensarea pierderilor înregistrate de furnizori și cu până la 50% a diferenței de preț înregistrate în ultimele 6 luni la consumatorii casnici.

Cerem dezbaterea în procedură de urgență a acestei propuneri legislative, pentru că românii au dreptul să fie protejați de creșterea artificială a prețurilor. Vedem cu toții că acest Guvern nu pare interesat să ajute consumatorii vulnerabili  și se preocupă mai degrabă cu luptele interne, fie pentru șefia PNL, fie lupta pentru ciolan, între PNL și USR.

Însă, în condițiile în care se apropie iarna și peste tot primim avertizări că prețul gazelor naturale va crește în Europa, plafonarea prețurilor propusă de PSD rămâne cea mai bună soluție pentru români în acest moment“ a concluzionat Deputatul PSD de Caraș-Severin Romulus-Marius Damian.

Dan AGACHE

 

2 COMENTARII

  1. „i-a lăsat cu facturi mărite la energie electrică și gaze.”
    .
    De celelalte preţuri care au fost umflate cu aceasta ocazie sau pretext, inclusiv la materiale de construcţie, plus devalorizarea leului, nu aminteşte nimic tovarăşul deputat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei