Radarul Pădurilor și-a demonstrat eficiența în Caraș-Severin. Au scăzut tăierile ilegale de arbori

arbori

Din analiza privind  situaţia inspecţiilor efectuate de Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin în anul 2019 pe moduri de administrare, s-a constatat că 90% din volumul arborilor tăiaţi ilegal s-au identificat în pădurile private neadministrate, persoane fizice, dar și juridice soluţia scăderii volumului de arbori tăiaţi ilegal este ca toate suprafețele de fond forestier indiferent de proprietar să fie aflate în administrare.

Tăierile ilegale înregistrate în județ, în raport cu anul trecut, au scăzut cu 13%. În 2018 a fost tăiat un volum de 4.860 de metri cubi, iar în acest an s-a înregistrat până acum un volum de tăieri ilegale de 4.060 metri cubi.

Este un lucru îmbucurător și datorită aplicației Radarul Pădurilor, aplicație care ne este foarte eficientă, am avut și multe sesizări din partea cetățenilor pe 112, în echipă cu instituțiile abilitate pe control, poliția, jandarmeria, am format în timp util echipe și am plecat acolo unde au fost probleme sesizate”, a declarat coordonator, Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin, consilier superior Ilie Marișescu.

Suprafaţa totală a pădurilor în județul Caras-Severin este de 426,54 mii  hectare și reprezintă 49% din suprafața județului. Media pe ţară este de 26%, judeţul Caraș-Severin este bine reprezentat de păduri. 342,43  mii hectare de fond forestier (80% din total fond forestier) sunt proprietate publică a statului administrat de D.S. Caraș-Severin și INCDS ,,Marin Drăcea” O. S. E. Caransebeș; 58,52  mii hectare de fond forestier(14% din total) sunt proprietate a unităților administrativ-teritoriale; 12,1 mii hectare de fond forestier(3% din total) sunt proprietate a formelor asociative (composesorate); 13,5 mii hectare(3 % din total ) aparțin  persoanelor fizice și juridice.  (Aproximativ 13 000 proprietari persoane fizice).

foto: radioiasi.ro

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei