fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Ratangiii…

Circa 800 de reșițeni sunt într-o situație aproape disperată. Nu și-au luat salariile și se întrevede posibilitatea de a rămâne șomeri, iar TMK-Combinatul Siderurgic să se închidă definitiv.

Interesant este că cei care azi se zbat pentru o rezolvare pe termen scurt (căci o „strategie” pe termen lung este imposibil de abordat acum) nu au sesizat urmările atunci când UE a anunțat sancțiuni antirusești. Ca de obicei ai noștri combatanți sunt prinși năuci și cu izmenele în vine! Se puteau face anumite „aranjamente” legale, inclusiv schimbarea acționariatului, aici în curtea noastră, pentru a evita oprirea combinatului. Căci oprirea va deveni curând operațională. De ce? Pentru că autoritățile române, locale și centrale, se mișcă greu și nu se mișcă nici în direcția în care trebuie. Se scarpină la urechea stângă cu mâna (moartă) dreaptă, habar nu au ce trebuie făcut, ce vor de fapt. Răspunsul este mereu același: „vom vedea”, „avem în vedere”…

Cine are vreo așteptare de la guwernanții noștri cred că nu-i normal la cap. Iar presiunile salariaților și sindicatelor sunt frecție cu diană la un picior de lemn. Cu toate eforturile liderului reșițean Marian Apostol. Este nevoie de asumarea unei lupte pe viață și pe moarte, căci asta și este la urma-urmei. Prefectul, președintele Consiliului Județean, primarul Reșiței trebuiau să fie de o lună în București și să pună la cale, împreună cu tovarășii lor din Guwerner și cu președintele României, un mod de lucru, o strategie sănătoasă, o ordonanță care să scoată TMK din raza de acțiune a sancțiunilor antirusești. Trebuiau să se implice toți, pentru că TMK reprezintă nu doar istorie și pâine pe masă pentru cca 800 de familii reșițene, ci și uriașe contribuții la bugetul Consiliului Județean și al primăriei reșițene.

spot_img

Acum era momentul să demonstrați că iubiți și faceți totul pentru Reșița. Ați ratat ocazia, domnilor!! Sunteți niște ratangii!…

 Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Atunci cand devii pupincuristul europei mekeliene, macroneze si al bideni-ianului nu mai ai nici o sansa sa te lupti. Orice lupta cu vestul o pierzi si devii doar sclavul lor. Americanii au mai fost la conducerea Ex.CSR si au tinut muncitorii in somaje si prin manifestatii in centrul municipiului. Rusii au dat salariile la timp cu toate ca acum sunt „baietii rai”!
    Pana una alta tot angajatii vor trage greul…rusine domnilor guvernanti de paie!!!

    • Lasă șef, kakaya autoritățile române au grijă de 33 de ani să vârelimba și nasul unde pute, pute dai călduț, la stăpâniiS.U.A.-U.E decât să se ocupe de populimea votantă, adică proștii și fraierii care îi mai aleg și încăăă îi mai suportăăăă!?

  2. Făceți anumite ,, confuzii ” intenționate : 1. ,,Merkelina” în ultimii 7 – 8 ani a fost mai mult ,, pretena ” lui Putin decât a Americii ; 2. Nu confundați U.E. cu Germania ; 3. Nu confundați America cu U.E. şi Germania. Deşi în (de) principiu sânt împreună (declarat public) , în mod particulat fiecare au obiective respectiv interese diferite în foarte multe privințe. În ceea ce priveşte privatizarea americanilor de la Noble Ventures , aceasta nu s-a mai materializat ( definitivat ) din motive neimputabile americanilor.Întrebați-l pe marele lider de sindiccat I.Mumu alături de alții despre ,, chestiile – socotelile ” ( jocurile de culise ) făcute în perioada respectivă ( la guvernare cine se afla ? ).Pâna la urmă au preluat ruşii combinatul…a câştigat România procesul la ICSID dar , cel puțin într-o anumită privință americanii aveau dreptate ( au avut parte de un tratament discriminator în ceea ce priveşte datoriile istorice ; în cazul / situația ,, investitorilor ruşi … respectiv rusofili veniți de pe alte meleaguri ” le-au fost şterse de către statul Romanistanez aceste datorii la momentul sau în urma privatizării , în cazul / situația investitorilor americani se dorea / urmărea stoarcerea acestora de bani prin imputarea acestor datorii emanate din prostia şi corupția celor care au administrat anterior societatea… adică mafiile politice criminal – mafiote ale statului romanistanez ).Este adevărat faptul că toți au venit şi vin pentru profit ( nu face nimeni muncă voluntară / caritabilă pe banii lui în calitate de investitor…mai ales privat ) , dar de legislația corectă şi coerentă ( aplicabilă în toate domeniile , în toate privințele ) este responsabil statul ( şparlamentul , guvernul / ministerele țării respective ) ! Dcacă este corupt şi cointeresat în sens nelegal ( infracțional / criminal – mafiot ) şi investitorii ,, îl simt ” (,,îl miros”), şi nu de puține ori investitorii care la început au avut intenții bune ( de bună-credință fiind ) sânt fie şantajați , sau vor încerca să profite la rândul lor de pe urma unui asemenea sistem ( stat ) corupt ! Uneori chiar investitorii corup funcționarii / demnitarii statului , însă aceştia au alegerea de a spune NU ( dacă ar avea virtuții precum : caracter frumos / curat respectiv… cinste – corectitudine , demnitate / onoare…coloană vertebrală , patriotism , iubire şi compasiune față de semenii lor respectiv față de țară ). Din păcate noi în ultimii 32 de ani am avut parte doar de uzurpatori / trădători de neam şi de țară , de paraziți umanoizi care nu se ridică mai presus de nivelul unor viruşi sau bacterii dăunătoare ( paraziții intestinali fiind cei cu care i-am putea asemăna pentru a le face mai vizibilă adevărata lor natură ) !Ăştia’ au fost şi sânt cea mai grea / gravă plagă ( molimă / pandemie ) a României ( ,, Romanistamului ” ) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei