Razii pe șoselele din Caraș-Severin! 200 de amenzi în doar patru ore!

1

Peste 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 100.000 de lei au fost aplicate ieri de polițiștii cărășeni în decurs de doar patru ore. Joi, între orele 15:00-19:00, polițiștii cărășeni au acționat în scopul diminuării riscului rutier și combaterii fenomenului infracțional, pe principalele artere rutiere de la intrările și ieșirile din localitățile Caransebeș și Oțelu Roșu, precum și pe raza localităților învecinate. În urma raziilor, au fost aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare de 99.775 de lei, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost indisponibilizate bunuri și sume de bani, în valoare de aproape 1.000 de lei.

S-a urmărit reducerea numărului de accidente rutiere și menținerea unui climat corespunzător de siguranță publică prin depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale și a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 349 de autovehicule, dintre care 68 destinate transportului de persoane și mărfuri și 4 autovehicule încărcate cu material lemnos”, explică Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 77.000 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute în vederea suspendării 17 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunilor de ieri, polițiștii au efectuat controale cu privire modul de asigurare a pazei bunurilor și a valorilor de către administratorii unor societăți comerciale. În urma activităților de control au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.000 de lei. Astfel, un agent economic din Caransebeș a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că nu ar fi implementat măsurile trasate în analiza de risc la securitatea fizică.  Alți 3 agenți de securitate de la un supermarket și 2 firme de pază de pe raza aceleiași localități au fost sancționați contravențional din cauză că nu aveau echipament corespunzător în postul de pază.

Un alt agent economic de pe raza comunei Buchin a fost sancționat contravențional conform OUG nr.28 din 1999, Republicată, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă de 10.000 de lei, pentru că nu a emis bonuri fiscale pentru bunurile livrate, fiind dispusă și confiscarea sumelor de bani nejustificate, existente în casieria unității”, precizează Alina Boeru.

În urma acțiunilor, polițiștii au confiscat produse alimentare și sume de bani, în valoare totală de aproape 1.000 de lei.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. tempor1k

  Sper ca imaginea de titlu al articolului, cu masina FAN Curier nu are nici o legatura cu:
  „Un alt agent economic de pe raza comunei Buchin a fost sancționat contravențional conform OUG nr.28 din 1999, Republicată, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă de 10.000 de lei, pentru că nu a emis bonuri fiscale pentru bunurile livrate, fiind dispusă și confiscarea sumelor de bani nejustificate, existente în casieria unității”
  Nu de alta, dar chiar daca mai au mici lacune FAN Curierul sunt la nivel de super MEGA profesionisti fata de PostaRomana, in privința timpilor de livrare, promptitudinii, serviabilitaii, …
  Cu Posta Romana, produsele sunt trimise din Bucuresti cu caruta si ajung in Posta Resitei cand nu te astepti, iar marfa ajunsa „acilea” te asteapta, sa bati la usa lor ca sa-ti iei produsele comandate si platite deja anterior, dar și aici, dupa niste timpi de asteptare si multe semnaturi.
  Daca ai comandat ceva cu plata la curier cu o zi inainte si nu stii cu ce curier iti vine marfa, iar a doua zi iti intra FAN-ul sobru zambitor la adresa de livrare si te „felicita” ca trebuie sa-i dai bani , te cam trec fiorii daca nu ai suficienti bani exact atunci! (obisnuit fiind cu timpii de livrare lacsi ai altor curieri ca sa nu pomenim de Posta care are nevoie de 3 zile pentru a trimite un colet din Bucuresti la Resita, alte 2 zile de procesare marfa on Resita si inca cca o ora de asteptare, iscalituri pana la ridicare personala a coletului de la ghiseu.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei