Reabilitarea căminului cultural din Păltiniș, o investiție pentru comunitate!

paltinis

Chiar dacă situația economică în această perioadă este una în regres, administrațiile locale din județ încearcă să își drămuiască cât mai eficient resursele proprii și să investească în obiective de interes pentru locuitori.

Și cum în mediul rural căminul cultural reprezintă un spațiu de interes pentru comunitate, construirea sau modernizarea unui astfel de obiectiv se află printre proiectele de investiții de bază ale unei primării de comună.

Administrația locală din Păltiniș a decis alocarea de fonduri din bugetul propriu pentru reabilitarea căminului cultural din centrul de comună.

Proiectul prevede reabilitarea totală, atât în interior, cât și exteriorul căminului din Păltiniș, iar la căminul din satul Rugi va fi construită o anexă pentru bucătărie și pentru baie, după cum ne-a relatat primarul Mihai Tantu. La Rugi, căminul a fost reabilitat printr-un alt proiect, în care nu au fost însă incluse spațiile care prevăd bucătăria și baia.

Reabilitarea de la Păltiniș implică placă adeziv decorativă pe fațadă, în exterior, în timp ce în interior vorbim de tavane și pereți refăcuți, gresie, partea electrică va fi schimbată în totalitate, băile, sala mare, sala mică, renovate, iar curtea va fi cu pavaj. Locuitorii se vor bucura în sfârșit de un cămin modern, după ani de zile în care nu s-a mai investit în refacerea lui.

Avem în plan să cumpărăm în viitor și mobilier, veselă nouă și tot ce ține de un cămin, pentru că aici au avut loc tot felul de evenimente care implicau un număr mai mare de persoane. Sperăm ca vineri să primim un proiect, pentru că a fost proiectantul din Timișoara și a făcut măsurători pentru deviz””, a precizat consilierul personal al primarului, Mihai Banda.

p

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei