Reșița a pierdut un sfert din populație, în ultimii 11 ani, arată rezultatele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor, de anul trecut. Acum are o populație rezidentă de 58.393 de persoane, cu 14.889 de persoane mai puțin decât la recensământul din 2011.
Și județul are mai puțini locuitori. Populația rezidentă este de 246.588 de persoane, în scădere cu 48.991 față de recensământul precedent.
Datele provizorii sunt, însă, irelevante, în contextul în care cartiere întregi nu au fost recenzate, în mod special din lipsa recenzorilor, susține Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene de Statistică Caraș-Severin.
„Din punctul meu de vedere, lipsa cea mare a fost cea a recenzorilor, iar cei care au acceptat să recenzeze s-au confruntat cu un volum foarte mare de muncă. Dacă ne uităm puțin peste date o să vedem că sunt anumite zone în Reșița și anumite persoane care nu s-au recenzat.
Am constatat că acest lucru s-a datorat faptului că cei care s-au ocupat de angajarea acestor recenzori nu au găsit destui și volumul de muncă, fiind foarte mare, nu au fost acoperite toate zonele din Municipiul Reșița.
De asemenea, sunt foarte multe persoane de etnie romă care, din păcate, nu s-au recenzat, motivele fiind diverse, fie nu le-a trecut nimeni pragul, fie nu au fost de acord să dea CNP-ul”, susține Cătălin Hogea.
Direcția de Statistică vorbește, în acest moment, de date provizorii, pentru că încă se lucrează și se va face corelare între ceea ce au celelalte instituții publice referitor la populație și rezultatele obținute.
„Cred că rezultatul final va fi anunțat la sfârșitul anului 2023 și va diferi puțin de ceea ce avem la ora actuală. Aceste persoane nerecenzate nu cred că se vor regăsi în anumite date statistice.
Diferența se va vedea între populația efectiv rezidentă și populația după domiciliu. Dacă ne luăm după domiciliu, populația este mult mai mare față de populația rezidentă. Ceea ce s-a luat acum în considerare, ca date, a fost strict populația care a fost găsită la momentul respectiv acasă, în locuință, și care s-a declarat că trăiește efectiv la acea locuință”, a mai declarat directorul Direcției Județene de Statistică Caraș-Severin.
Deși au fost alocate sume importante de bani pentru munca recenzorilor, se pare că nu foarte multe persoane s-au arătat dornice să se implice în acțiunea de recenzare, iar altele au renunțat destul de repede, pentru că s-au speriat de cartierele „neprietenoase”.
Datele complete și finale ale recensământului vor fi făcute publice, etapizat, în perioada mai-decembrie 2023.
Elena FRANȚ
… parcă recenzarea este o obligație nu un drept. Unde sunt amenzile pentru cei care nu s-au conformat?
Băi…… sau ###????? obligații ai tu să porți botniță de lache, să te vaccinezi la greu, să te plimbi cu izoleta, să te înrolezi în armata Ucraina și să ragi ca un descreierat,,Sluga Ucraina ” așa cum o fac și alți postaci tembeli ca tine pe aici. Hai la baie cu cu voi ,,Băi cetățeni conformați obedienți „!!????????
”ceea ce s-a luat acum în considerare, ca date, a fost strict populația care a fost găsită la momentul respectiv acasă, în locuință”
–
Barbu Știrbei este de vină!
După ce că era prinț a mai desființat și iobăgia (visată de ”milițieni”).
Deci, să înțelegem istorico-etico UBB , Reșița, este de fapt o metropolă care are nevoie de un mega luxus mall, Timișoara mic copil pe lângă augmentatul mega-luxos oraș Reșița.
TAXE și IMPOZITE pe măsură
Un județ eșuat, un oraș eșuat, cu conducători de două parale! Singurii care se întorc sunt progeniturile bugetarilor, care vor moșteni locurile călduțe și vor conduce orașul și județul la fel. Sprw eșuare! Ultimul să stingă lumina!
Daca un oras,ca Resita,nu poate fi recenzat,inseamna ca cei care ne conduc,desi cu salarii barosane,nu au interes sau competenta. Niste mafioti pe care nu ii intereseaza altceva decit afacerile personale cu banii resitenilor. In rest nimic. Ce le trebuie lor,recenzarea populatiei??
Stați liniștiți!! Va continua sa se de populeze.. În schimb case din zonele turistice vor fi în continuare cumpărate de timișoreni sau bucureșteni,,, populația nu pleacă pt ca nu are tramvai sau alte aberații,, populația sta dacă traiul este ieftin sau dacă poate fi ținut sub control dpdv a tarifelor dar mai alels dat accesibilității către locuri de munca,,, altfel vom continua sa votam orbește o gașca de aventurieri care, sa fie clar, trag chiar instituțional, pentru afacerile lor,,,