Reprezentanții ARACIS, prezenți din nou la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița

modelmic

Conducerea Universității Eftimie Murgu din Reșița face eforturi pentru a spăla imaginea instituției de învățământ superior din municipiu, după scandalurile care s-au ținut lanț în ultimii ani. La o zi după ce au anunțat cu mândrie că sportivii de la UEM au reușit să obțină 10 medalii la Campionatele Naționale Universitare de Atletism, aceștia vin cu alte vești menite să restabilească încrederea în universitatea reșițeană: programul de studii de master Administrație publică europeană, ce funcţionează în cadrul Facultății de Ştiinţe Sociale, a primit calificativul „încredere” de la reprezentanții ARACIS, prezenți luna aceasta la Reșița.

În cadrul vizitei de lucru s-a evaluat calitatea actului didactic universitar al programului de master, potrivit metodologiei specifice. Astfel, pe lângă verificarea documentelor prevăzute în procedură, comisia de evaluare a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, cu toate cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui program, cu masteranzii din cei doi ani de studiu și cu reprezentanți ai Ligii studenților. Pe lângă aceste întâlniri s-a verificat şi baza materială care deserveşte actul educaţional universitar”, explică Cristian Chioncel, prorectorul universității reșițene.

În temeiul constatărilor din fişa vizitei, precum şi al raportului comisiei de evaluare, Consiliul Naţional ARACIS a acordat calificativul ÎNCREDERE –  MENŢINEREA ACREDITĂRII, pentru programul de studii de master supus evaluării.

Astfel, după reacreditarea programului de licență Administrație publică, încrederea acordată programului de master Administrație publică europeană confirmă calitatea procesului de învățământ și respectarea standardelor în conformitate cu exigențele ARACIS de către cele două programe de studii, astfel încât viitorii studenți/masteranzi își pot crea și consolida un traseu profesional complet (licență + master) la cele mai înalte standarde”, mai declară Chioncel.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei