fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Reșița are cea mai mare Casă de Cultură din România! Popa vrea să o cumpere, dar „nu cu orice preț”

Cea mai mare casă de cultură din România, cea din Reșița este evaluată în prezent la aproximativ 6 milioane de euro. Clădirea, care are nevoie urgentă de investiții serioase pentru a fi adusă la standard moderne a fost recent scoasă la licitație și deși primarul Ioan Popa și-a exprimat în numeroase rânduri intenția de a achiziționa clădirea, considerate una din cele mai emblematice ale municipiului de pe Bârzava, administrația locală reșițeană a luat decizia de a nu participa la licitație. Ceea ce nu înseamnă însă că administrația reșițeană a renunțat la obiectiv.

„Am ținut și ținem legătura cu reprezentanții AAAS de la București. Am transmis că din punctul nostru de vedere evaluarea făcută acum câțiva ani este uriașă, undeva la 6-6,5 milioane de euro și le-am zis să își încerce norocul în piață, să o scoată la licitație și noi când vom considera că valoarea de achiziție este una rezonabilă vom interveni, vom intra, o vom lua și vom încerca să găsim soluții de a o pune la punct.

Este cea mai mare Casă de Cultură din România, ca suprafață, are 11.000 de metri pătrați. Dar gândiți-vă că hotelul Semenic are 10.000 de metri pătrați. Deci hotelul Semenic este evaluat la 1,6 milioane de euro și nu îl ia nimeni și Casa de Cultură care are 1.000 de metri pătrați în plus și este evaluată la 6 milioane de euro. Evident că nu o ia nimeni.

spot_img

Noi ne-am dori să mutăm structura Primăriei acolo. Partea de spectacole am vrea să rămână așa cum este și să o modernizăm, să o punem la punct, iar partea de administrativ, care este foarte mare, ar putea să găzduiască toată Primăria asta care este împrăștiată în Blocul 800, pe la  impozite și taxe, sus la Muncitoresc avem socialul. M-aș bucura să fim acolo într-o clădire toți împreună, dar nu cu orice preț”, a precizat primarul Ioan Popa.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița a fost ridicată în anii ’50, clădirea fiind disputată timp de 20 de ani în instanță de către UCM Reșița și de sindicate. În 2015, Înalta Curțe de Casație și Justițiea decis că proprietar al imobilului este UCM Reșița, ulterior clădirea fiind scoasă la licitație în contul unor datorii ale uzinei. În trecut, atât Primăria Reșița, pe vremea primarului Mihai Stepanescu, cât și Consiliul Județean Caraș-Severin, condus pe atunci de Sorin Frunzăverde, și-au manifestat intenția de a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu și de a o transforma într-un edificiu reprezentativ pentru orașul de la poale de Semenic, fără ca aceste intenții să se concretizeze.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

6 COMENTARII

 1. Popa vrea să o cumpere, dar „nu cu orice preț”

  Adică UAT îi va plăti chirie lui personal?
  Așa ceva nu a îndrăznit nici Stepănescu, nici Frunzăverde.

  • Ori n-ai citit articolul, ori nu ai capacitatea de a înțelege ce citești.
   Unde ai citit tu că Popa vrea să cumpere Casa de Cultură pe persoană fizică?

 2. Cu fosta Autogara ce se întâmplă?
  Poate ar trebui cumpărată de primărie, lotizata și construit acolo un bloc ANL sau dat gratuit tinerilor care vor să-și facă casa… Ce zici dom’primare, te bagi?
  Sau făcută o parcare supraetajata pentru turiștii ce merg spre Semenic, Valiug, etc.

  • Atenție la detalii:
   1. ”a fost recent scoasă la licitație”
   2. ”administrația locală reșițeană a luat decizia de a nu participa la licitație”
   3. Ghiciți în favoarea cui?

 3. Opinia mea este că ar trebui reparat prima dată hotelul semenic și transformat într-o clădire cu destinații multiple.
  La etaj1-2,ar putea fi birourile primăriei de la bloc800 ,la parter, într-o parteun magazin ,sau altceva iar pe partea cu întrarea în hotel ar putea fi întrarea în imobilul destinat celor care sunt nefamiliști sau acceptă sa locuiască intri chirie cu preț redus.
  Desigur ca pot fi și alte destinații, dar neapărat trebuie reparat și adus la condiții moderne de folosire.

 4. Nu înțeleg de ce nu folosește primăria Reșița vitrinele hotelului Semenic acum pentru a afișa tot felul de hotărâri.
  Vitrina este noua și nu are infiltrare de apă și deci poate fi folosită drept avizier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei