2.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

Reșița, înaintea Timișoarei, Clujului sau Bucureștiului! „Vom lăsa multe orașe geloase”

Municipiul Reșița va găzdui peste câteva luni o expoziție eveniment, în premieră națională. Înscrisă în seria de manifestări derulate cu ocazia marcării a 250 de ani de industrie la Reșița, expoziția este una cu totul deosebită, municipiul de pe Bârzava punând în umbră din acest punct de vedere orașele mari ale României, mult mai obișnuite cu astfel de evenimente.

Consilierii locali reșițeni au aprobat la finalul săptămânii trecute încheierea unui acord între administrația reșițeană și Muzeul Nikola Tesla din Belgrad privind împrumutul temporar al unor active culturale ale muzeului – panouri, machete la scară și machete operaționale a invențiilor Tesla. Acestea vor fi expuse la Reșița, la Muzeul Banatului Montan, protocolul între cele două instituții urmând să fie semnat săptămâna aceasta, a anunțat primarul Ioan Popa.

Muzeul Tesla din Belgrad a avut anul trecut aproximativ 450.000 de vizitatori unici, iar în trecut a avut expoziții la Chicago, au fost în Australia, la Sydney, au fost la Tokyo, au fost în Brazilia, au fost la Trieste, în Italia și propunerea noastră a fost să aducem Muzeul Tesla la Reșița. Fiind 250 de ani de industrie la Reșița, cred că merităm acest lucru. În prima decadă din septembrie vom semna contractul de colaborare cu ei, iar în perioada noiembrie – decembrie, pe final de an, vom avea Nikola Tesla la Reșița.

spot_img

În următorii 3 ani cu siguranță nu vor mai fi în România. Vă spun sigur că vom lăsa multe orașe geloase din punctul acesta de vedere, adică este un eveniment pe care probabil ar fi trebuie să îl facă Bucureștiul sau Timișoara, Clujul. Pentru noi este o bucurie că au acceptat să vină spre noi”, a precizat primarul Popa.

Edilul reșițean este de părere că această expoziție ce va fi organizată în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, va reuși să aducă un număr însemnat de vizitatori la Muzeul Banatului Montan din Reșița.

Cred că vom avea lume care se va perinda în sfârșit prin muzeu. Expoziția va fi la Reșița undeva prin noiembrie-decembrie. Sper să fie aici chiar de 1 decembrie, de ziua națională”, a mai precizat Ioan Popa.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

5 COMENTARII

  1. Multe geloase pe ce? Pe lipsa locurilor de parcare gratuite/libere pe care poate parca oricine? Hapsâni much? Faceti tati toate parcarile cu plata/inchiriate/cumparate. Viitorul contracandidat la primarie va fi suficient sa faca campanie pe treaba asta si vi a luat jumate din voturi.

  2. Abia așteptăm minunatul eveniment, unic, de excepție. Va urmaresc din Turnu Severin. Sperăm sa anunțați în timp util detaliile pentru a ne putea procura bilete on line. Multumim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei