Iubitorii sportului știu deja că flag football, varianta fără contact a fotbalului american, a devenit sport olimpic. Ținând cont de acest lucru, Reșița Locomotives a decis să promoveze cât mai mult această variantă a fotbalului american și cea mai bună modalitate în acest sens este încurajarea practicării lui în rândul tinerilor.
Clubul Reșița Locomotives a avut încă de anul trecut un proiect cu o serie de copii cu vârste mai mici, care au deprins câte ceva din tainele acestui joc, ca mai apoi inițiativa să se extindă la nivel de liceu, după cum a menționat Raul Siladi, președintele Reșița Locomotives.
„Anul acesta am mers pe la fiecare liceu și, spre bucuria noastră, foarte mulți tineri au iubit acest sport, a existat o emulație foarte bună, astfel încât, pentru turneul pe care îl vom organiza în 11-12 mai avem deja înscrise 7 licee. Și nu doar că s-au înscris, liceeni vin deja la antrenamente, și-au găsit nume, și-au făcut sigla echipei. Au câte 2-3 antrenamente pe săptămână și deja jocul lor începe să arate promițător. Sper ca la turneul din 11 mai, pe care noi l-am denumit Cupa Liceelor, oamenii să vină să îi încurajeze pe copii și să vadă niște meciuri frumoase”, a precizat Raul Siladi.
A doua zi, în 12 mai va avea loc un alt turneu, un „Open”, la care va participa echipa selecționată a orașului. Mai exact, din rândul tinerilor liceeni, care vin la antrenamente, se va alege o echipă, cu tineri sub 19 ani, care va juca împotriva unor echipe din Cluj, Timișoara sau Târgu Mureș.
„Acest turneu va fi de fapt prima etapă a unui campionat național, cu etape ce urmează să se joace în orașele participante, Cluj, Timișoara și Târgu Mureș. Sperăm ca pe parcurs să se alăture și alte echipe și, ținând cont că în 2028, la Olimpiada de la Los Angeles, Flag Football va fi participant, de ce să nu visăm să avem și noi reprezentanți într-o eventuală echipă care ar putea participa la aceste jocuri olimpice”, a mai spus Raul Siladi, președintele Reșița Locomotives și cel care a dat naștere acestei echipe locale.
Lorena POENARU