Reșița „produce“ lunar 1650 de tone de deșeuri menajere. Aruncăm mult, plătim și mai mult.

aaa
Societatea Comercială Brantner Servicii Ecologice, societate austriacă, cu sediul central în Cluj Napoca, are 6 puncte de lucru în România, din care unul în municipiul Reșița. Obiectul de activitate al acesteia este colectarea, transbordarea și transportul la deponeul de la Cluj a gunoiului menajer produs de populație și de agenții economici de pe raza municipiului.

Colectăm și transportăm lunar aproximativ 1.650 de tone de deșeuri menajere, a declarat pentru Reper24 Directorul punctului de lucru Reșița Marius Burileanu. Pentru această operațiune, populația plătește lunar aproape 17 lei de persoană, în timp ce prețul pentru agenții economici tariful este de 170 de lei pe metru cub. De la 1 ianuarie s-au actualizat tarifele conform modificărilor legislative. Una dintre componentele de cost este taxa de economie circulară, care a crescut de la 30 de lei pe tonă în 2019 la 80 de lei anul acesta, iar tendința este de creștere. Se dorește prin această majorare încurajarea consumatorului de a colecta selectiv

Municipiul de pe Bârzava se află în plin proces de modernizare a sistemului de colectare a gunoiului menajer care se va încheia în cel mult 3 ani. Acest lucru va însemna platforme betonate și spații închise în care fiecare locatar va putea intra pe bază de cartelă de acces, iar la case distribuirea de euro containere atât pentru gunoiul menajer cât și pentru cel refolosibil.

Deșeurile reciclabile se colectează gratuit de la populație și sunt transportate de către societatea noastră la nou înființata Reșița Curată, o societate a primăriei, care compactează și valorifică toate aceste deșeuri. Sediul acesteia este deocamdată în Doman“.
Directorul Marius Burileanu a mai precizat că atâta timp cât nu vom învăța să colectăm selectiv, și vom arunca hârtie, carton, plastic, doze de metal în containerele cu reziduri menajere, cantitatea acestora nu va scădea, iar prețurile de colectare, transport și depozitare vor fi tot mai mari. Primăria la rândul ei va începe din vara acestui an, controale inopinate și va aplica amenzi pentru persoanele care nu colectează selectiv.
Mai multe informații despre tarife, mod de colectare selectiv și deșeuri voluminoase se pot obține accesând pagina www.brantner.ro/resita.

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei