Reșița și Caransebeș, alături de alte 15 localități în Caraș-Severin, în lupta pentru acces gratuit la Wi-Fi!

modelmic

 

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a anunţat că peste 10.000 de localități din toată Europa s-au înscris în portalul WiFi4EU, creat printr-un program european căruia UE i-a alocat un buget de 120 milioane euro, prin care vor avea acces gratuit la reţelele de Wi-Fi. Dintre acestea aproape 1.000 sunt din România, printre care și 17 din Caraș-Severin.

Uniunea Europeană vrea să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi pentru toţi cetăţenii şi vizitatori în spaţiile publice, cum ar fi parcuri, piaţete, instituţii publice, librării, centre de sănătate şi muzee din toată Europa. Până în 2020, 120 milioane de euro din bugetul UE vor fi alocate pentru finanţarea echipamentelor necesare furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite, în aproximativ 8.000 de localităţi din toate statele membre, precum şi din Norvegia şi Islanda, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Programul vizează să distribuie în mii de localități din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 20.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless. Ideea este simplificarea la maxim a procedurilor pentru a face acest serviciu accesibil inclusiv pentru primarii de sate, care nu sunt la curent cu formalităţile europene, uneori complexe.

Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.

Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă.

Localitățile din Caraș-Severin care s-au înscris până în acest moment în program sunt: Berlişte, Bozovici, Bucoşniţa, Ciclova Română, Ciudanoviţa, Doclin, Gârnic, Glimboca, Luncaviţa, Mehadia, Caransebeş, Reşiţa, Anina, Moldova Nouă, Oraviţa, Răcăşdia și Sasca Montană.

Lista cu toate localitățile din România care s-au înscris pentru a beneficia de acest proiect poate fi consultată AICI.

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet.”
  “Localitățile din Caraș-Severin care s-au înscris până în acest moment în program sunt: … Reşiţa…”
  Curat-murdar! (Caragiale):
  Reşiţa beneficia de aşa ceva de pe vremea primarului Stepănescu, doar că prin 2016 lui tăiţelu’ i s-a căşunat că vrea să desfiinţeze sistemul de care beneficia colectivitatea, ba chiar l-a şi agresat fizic (adică bătut) chiar în cabinetul de primar pe reprezentantul operatorului care furniza pe atunci internet (dl. Ciontu).
  Unde mai pui că a cumpărat autobuze exact din Olanda, ţara care se opune vehement aderării României la U.E.

  Farfuridi: Da, asa, daca e tradare, adica daca o cer interesele partidului, fie!
  Branzovenescu: Dar cel putin s-o stim si noi!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei