Reșițeanca Teodora Sinculeț, numită consilier al ministrului Mediului

 

b1

Reșițeanca Teodora Alina Sinculeț a fost numită, de la 1 ianuarie, consilier onorific al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Fost biolog al Parcului Național Semenic Cheile Carașului, de unde și-a dat demisia ca semn de protest față de tăierile ilegale care se fac în rezervația Cheile Carașului, Teodora Sinculeț este cunoscută drept o luptătoare pentru salvarea mediilor protejate, fiica sa, la doar 14 ani fiind cea mai tânără activistă care a stat în faţa camioanelor cu buşteni tăiaţi ilegal în Munţii Făgăraş.

De ani de zile, organizațiile de mediu îi acuză pe cei de la Romsilva, care administrează parcul, că taie cantităţi impresionate de pădure din zone protejate. Acuzațiile activiștilor de mediu au fost întărite chiar de Teodora Sinculeț printr-o sesizare trimisă fostului ministru al Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, dar și directorului general Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, care însă au rămas fără ecou.

Ambițiile Teodorei sunt acum, din poziția de consilier, cât se poate de corecte pentru nevoile naturii, printre acestea numărându-se adoptarea legii pentru stricta protecție a parcurilor naționale și restructurarea consiliilor științifice ale acestora, dar și planuri de management pentru toate ariile naturale protejate, precum și clarificarea limitelor ariilor protejate.

17265023_790600997762465_6950446542001815081_n-1

Elena FRANȚ

 

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei