Reșițenii pot învăța astăzi ce trebuie să facă în cazul unui dezastru natural! Caravana SMURD, prezentă în Parcul Tricolorului!

modelmic

Caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge astăzi în municipiul Reşiţa. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin îi învită pe toţi cetăţenii să participe la prezentările şi demonstraţiile care se vor desfăşura în Parcul Tricolor, în intervalul orar 10:00-18:00.

Scopul caravanei constă în pregătirea populaţiei pentru a face faţă dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă, având în vedere că în situaţii limită, viteza de reacţie şi soluţiile alese pot salva vieţi. Fie că vorbim de incendii, inundaţii, cutremure sau accidente, şansele de supravieţuire cresc considerabil dacă suntem pregătiţi.

Caravana este constituită dintr-un centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii etc. – şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. Participanţii vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar cursul va conţine si o parte practică interactivă, ȋn care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către paramedici SMURD, precum şi demonstraţii în domeniul situaţiilor de urgenţă”, explică Elena Tarla, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Proiectul este iniţiat de Fundaţia pentru S.M.U.R.D. şi susţinut de Fundaţia Vodafone România.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei