Restricții suplimentare introduse de CJSU pentru locuitorii din Caraș-Severin

x

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a decis în ședința de luni 3 august 2020 o serie de măsuri restrictive suplimentare care vor intra în vigoare din data de marți 4 august. Acestea cuprind închiderea teraselor și a sălilor de jocuri de noroc, între orele 24 și 6 dimineața, purtarea măștii devine obligatorii în spațiile aglomerate precum piețe, târguri, stații de autobuz sau CFR, de către toată lumea, inclusiv de către copiii mai mari de 5 ani.

Aceste măsuri suplimentare de protecție au fost luate cu scopul de a stopa răspândirea SARS CoV-2 în rândul cetățenilor din Caraş-Severin“, a declarat prefectul Cristian Gâfu, care  solicită de asemenea cetățenilor județului să respecte cu strictețe toate normele sanitare, precum și  distanțarea fizică, să evite locurile aglomerate și să poarte  în mod corect măștile de protecție.

Pentru corecta dumneavoastră informare anexăm comunicatul integral primit de la Instituția Prefectului Caraș-Severin:

Prefectul județului, Cristian Gâfu, a convocat astăzi, 03 august 2020, o ședință extraordinară a Comitetului Județean  pentru Situații  de  Urgență.

În urma analizei situației epidemiologice din județul nostru, CJSU Caraș-Severin a adoptat Hotărârea nr. 18, din 03 august 2020 care prevede următoarele măsuri:

 

Art. 1. (1). Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: piețe agroalimentare, târguri, expoziții, târguri de produse tradiționale și vânzare de alte bunuri, piețe de vechituri, zone de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări și altele asemenea), în punctele de trecere a frontierei, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, alte evenimente publice.  

(2). De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, la obiectivele turistice și alte spații publice deschise, numai în situația în care nu se poate respecta distanțarea fizică în conformitate cu prevederile legale.

(3). În piețele agroalimentare, comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 2. Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport.

Art. 3. Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către staff-ul tehnic și tot personalul care participă la evenimente, cu excepția prevăzută la art. 2.

Art. 4. Comitetele locale pentru situații de urgență asigură implementarea prevederilor prezentei Hotărâri și împreună cu administratorii / proprietarii spațiilor publice deschise, stabilite potrivit art.1, au obligația de a afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.

Art. 5. Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către toate instituțiile cu atribuții de control în acest sens, conform competențelor legale.

Aceste măsuri devin obligatorii pe perioada stării de alertă, începând cu data de 04 august 2020.

De asemenea, deoarece s-a constatat o aglomerare de persoane după orele 23:00 în spații publice deschise, respectiv: terase, cluburi, baruri și altele asemenea, precum și la operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, existând riscul de răspândire comunitară intensă a virusului SARS-CoV-2, prin Hotărârea CJSU nr. 19, din 03 august 2020, se solicită Comitetului Național pentru Situații de Urgență, aprobarea pentru județul Caraş-Severin, a următoarelor măsuri:

- interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate (terase, cluburi, baruri și altele asemenea) dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și / sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în intervalul orar 24:00 – 06:00;

- interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, în intervalul orar 24:00 – 06:00.

Atenționăm populaţia că nerespectarea acestor reguli va duce fără doar și poate la creșterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus  și va atrage măsuri restrictive suplimentare“.

 

Dan AGACHE

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. gogu

  Nimic concret.Despre terase nu mai vorbesc.Sunt in centru tot felul de grupuri care fac o galagie insuportabila.Strigate injuraturi,etcMuzica.Nimeni nu vede si masuri zero.Totul e bine pina nu se intampla nimic.

  Raspunde
 2. Marin Alexandru

  Cine a făcut analiza și pe ce bază? Poate ne spun și noua pentru o corectă informare ! Cei din poză nu au măști și nici distanta fizică !!!!!

  Raspunde
 3. adire

  exemplul personal prinde cel mai bine, iar cei din poza, desi pozeaza ca si adeptii portului mastilor, nu utilizeaza asa ceva. e clar ca nu au nici ei convingerea ca ajuta la ceva, aceasta masca. cit despre celelalte masuri, poate ne ajuta sa nu ne infectam, dar autoritatile nu prea dau exemplu concret, in purtarea mastii.si ce baza are aceasta analiza, au crescut alarmant cazurile din judet, unde s-a intimplat cazuri multe.s.a? o bulibaseala demna de niste autoritati neocomuniste si neprofesioniste. habarnisti luati de valul epidemiei mondiale.

  Raspunde
 4. observator

  Mai Agache, …… o fotografie actuala nu ai ?,……domnul Col.Coneru Cristian, fost sef la POMIERII CS nu mai este de mult in stinga prefectului, a fost executat de onor conducerea MAI si exilat adjunct la ISU Dolj,….pe modelul Avram de la politie la Botosani,…..Sofica Stoian de la politie la Mehedinti,….Milos de la DSP la Giugiu, etc……..apropos cine urmeaza….?
  Monser,….rog documentare……!!!!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei