Restricții suplimentare pentru alte două localități din Caraș-Severin!

restrictii cs

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin a aprobat astăzi impunerea unor restricții suplimentare pentru alte două localități din Caraș-Severin. Este vorba de comunele Carașova și Doclin, unde rata incidenței cumulate la 14 zile a depășit patru cazuri la 1.000 de locuitori. Măsurile intră în vigoare din noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 24:00.

Conform cifrelor prezentate în comunicatul Prefecturii Caraș-Severin, în Carașova rata incidenței cumulate la 14 zile este de 4,16, iar la Doclin este de 4,07. Drept urmare, începând cu data de 17 aprilie, ora 00:00, în cele două comune se instituie următoarele măsuri suplimentare:

  1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00, cu următoarele excepții:
  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.
  1. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00 – 18:00.
  2. Prin excepție de la prevederile pct.2, în intervalul orar 18:00 – 05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
  3. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, excepție făcând operatorii economici în domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

 

foto: agerpres.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei