18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Rețea de canalizare în Clisura Dunării, la Pojejena

Peste o mie de locuitori din satele Șușca și Radimna, ce aparțin de comuna Pojejena din Clisura Dunării vor beneficia de rețeaua de canalizare, un proiect în valoare de peste 3,8 milioane de lei, bani obținuți de administrația din Pojejena printr-un proiect depus pe PNDL 2.

Peste 400 de familii s-au branșat deja la această investiție“, a afirmat pentru Reper24, edilul comunei Pojejena, Mira Radovancovici. „Avem și 2 stații de epurare încă din 2011 – 2012, perioadă în care s-a făcut rețeaua în Belobreșca și în Pojejena. Atunci când au fost proiectate și executate s-a ținut cont și de celelalte localități din zonă care se pot racorda la acele stații de epurare“, a mai precizat primarul Mira Radovancovici.

Din păcate, această facilitate nu va putea fi dată în folosință prea curând. Motivul îl explică edilul din Pojejena:

spot_img

Nu știu când vor putea beneficia locuitorii de rețeaua de canalizare. Acum urmează să solicităm racordul la energia electrică pentru alimentarea celor 5 stații de pompare; 3 în Radimna și două în Șușca, ce vor pompa mizeria spre cele două stații. Racordul la energia electrică nu se poate solicita decât după recepția lucrărilor de canalizare. Mai nou, acestea sunt regulile. Nu e normal ceea ce se întâmplă. Ar trebui să te branșeze automat la finalizarea lucrării, nu să mai stăm acum un an după ei“, a mai spus primarul Mira Radovancovici.

Referitor la rețeaua de apă potabilă în comuna Pojejena, edilul a precizat că majoritatea locuitorilor au fântâni proprii și nu au fost interesați de o astfel de lucrare, motiv pentru care nu a depus niciun proiect în acest sens.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei