fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Reușită de excepție pentru un pompier cărășan! Adrian Bursuc, câștigătorul traseului „Scări pe Toacă”!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al județului Neamț a adunat la start aproape 100 de pompieri, care s-au întrecut în zone montante greu accesibile în cadrul competiției „Scări pe Troacă”.

Baza pentru testarea nivelului de pregătire a pompierilor militari, din masivul Ceahlău, a fost „cucerită” anul acesta de un pompier militar cărășan

Probele concursului au constat în parcurgerea unui traseu cu o lungime de aproximativ 7 km, cu diferența de nivel de aproximativ 1100 m, unde concurenții au participat echipați în echipament sportiv cu încălțăminte adecvată, având în spate rucsacul pentru transportul echipamentului individual, necesar parcurgerii celei de-a doua probe din concurs, Scări pe Troacă, care a constat într-o singură urcare pe scara care asigură accesul către Vârful Toaca, compusă din 519 trepte, cu o înclinație de aproximativ 70 70 grade, pe o diferență de altitudine de aproximativ 100 de metri.

Concurenții au urcat scările echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală)”, a precizat ISU Caraș-Severin.

Câştigătorul acestei competiții, la categoria 31-40 de ani, este plutonier adjutant şef Adrian Bursuc, subofițer operativ principal (și alpinist intervenție) în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin.

Doar cei care au urcat aceste scări ştiu că limitele îți sunt puse la încercare, fiind nevoie de foarte mult antrenament, curaj și dedicare!

Acesta este testul de anduranță la care au participat trei dintre colegii noștri, plt.adj.șef Adrian Bursuc, soldat Darius Nițu și soldat Bogdan Bogdan Țicheriu”, au mai precizat cei de la ISU Caraș-Severin.

Lorena POENARU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei