Revine iarna! Cod galben de ninsori și vânt, inclusiv în Caraș-Severin

cod

Meteorologii anunță ninsori însemnate cantitativ și vânt puternic în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării. Ei spun că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative, fiind emis și un cod galben de vreme rea.

Atenționarea cod galben este valabilă din această seară de la ora 23:00 până miercuri, 7 aprilie, la ora 18:00. „În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m”, transmit reprezentanții ANM.

Tot din această seară, de la ora 21:00 până joi, 8 aprilie, la ora 10:00 este în vigoare o informare meteo, conform căreia în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Conform meteorologilor, precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă, 10 aprilie, vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei