Revolta angajaților Aquacaraș împotriva managerului Nicolae Miu Ciobanu!

Miuciobanu

Cel mai numeros sindicat din cadrul societății Aquacaraș, își prezintă public nemulțumirile la adresa conducerii actuale a operatorului de apă și canal din județ! Chiar dacă în textul comunicat de Sindicatul Independent Aquacaraș nu apare numele managerului Nicolae Miu Ciobanu, acuzațiile formulate de sindicaliștii conduși de liderul Simona Tismănaru îl vizează în mod direct pe fostul prefect al județului Caraș-Severin.

Totodată, remarcăm faptul că este pentru prima dată când angajați – membri de sindicat ai acestei societăți recunosc cu subiect și predicat unele fapte și decizii asumate către de actuala conducere Aquacaraș, despre care, până în prezent, doar Reper 24 a avut curajul să le prezinte în articolele și emisiunile Live Reper 24.

Dar iată ce au dorit să comunice membrii Sindicatului Independent din Aquacaraș:

„Sindicatul Independent Aquacaraș, datorită nemulțumirii crescânde a majorității salariaților privind proasta gestionare economico-financiară și a resurselor umane, se vede nevoit să facă cunoscut prin intermediul presei următoarele aspecte:

– se împlinește un an de la instalarea noii conduceri SC Aquacaraș SA, moment așteptat de toți salariații, dar care au fost profund dezamăgiți de felul cum au decurs lucrurile, situația financiară actuală înrăutâțindu-se comparativ cu cea anterioară.

– Conducere actuală a procedat la o concediere masivă, de la un număr de 680 de angajați, ajungându-se la aproximativ 450 în cele 8 exploatări din județ, salariul personalului productiv nu a fost majorat, deci cheltuielile cu forța de muncă productivă și auxiliară au scăzut și totuși situația financiară ne este prezentată ca fiind una dezastruoasă. De ce oare…? Motive sunt … Prin modificări succesive ale organigramei, s-au putut face noi angajări, majoritatea celor angajați fiind pensionari M.A.I., angajați cu salarii mult superioare decât ale personalului existent.

– Tot în această perioadă de an, condițiile de muncă impuse au determinat o serie de angajați cu o vechime considerabilă în societate și care erau specialiști în domeniile în care activau să demisioneze sau să se pensioneze anticipat.

– Salariile celor din posturile de conducere au crescut foarte mult, ducându-se în unele cazuri, în condițiile în care pentru aproximativ 60% din salariați singurul venit este salariul minim pe economie.

– Investițiile care s-au făcut, puține ce-i drept, nu au avut în vedere sectorul productiv, pentru creșterea productivității muncii și îmbunătățirea condițiilor de muncă. În secolul XXI, la sectoarele  de rețele apă și canalizare se lucrează tot cu sapa, lopata și târnăcopul, neachiziționând nici un utilaj adecvat zilelor noastre, în schimb conducerea a achiziționat o mașină Duster nouă, cu toate dotările.

– Aceste măsuri nepopulare, precum și altele au fost posibile cu acceptul Consiliului de Administrație.

– Solicităm sprijinul Consiliului Județean și al Consiliilor Locale pentru clarificarea situației financiare în ceea ce privește derularea și decontarea lucrărilor cu fonduri europene și pentru celelalte probleme cu care se confruntă societatea“.

Revolta sindicaliștilor vine la o zi după ce liderul PMP Caraș-Severin și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici solicita demisia lui Nicolae Miu Ciobanu din fruntea Aquacaraș-ului. Prin urmare, fă fie, oare,  o simplă coincidență apariția celor două puncte de vedere formulate în decurs de 24 de ore?

Redacția Reper 24 așteaptă un punct de vedere și din partea managerului Aquacaraș, Nicolae Miu Ciobanu, altfel considerând că domnia sa este în acord cu ele prezentate mai sus de Sindicatul Independent Aquacaraș, cel care numără la ora actuală 257 de membri cotizanți.

Citește și: Angajații Aquacaraș plâng că n-au combustibil să ajungă la intervenții, dar conducerea și-a luat Duster! De-al nou!

Citește și: „Nu este ilegal, dar este imoral”! Pensionari MAI, angajați la societatea Aquacaraș!

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Cetateanul

    Sa ii desfiinteze ca si asa sunt doar capuse pe buget.Sa preia primaria sau alta institutie sarcinile lor.Ii tinem in carca de ani buni si ei tot fura.Personal lenes si fara calificare,sefi cu salarii nesimtite si utilaje invechite.Mai are rost sa spun si de cetatenii total nemultumiti pt ca fac sesizari din ora in ora si nu se rezolva nimic? Ineficienti si nesimtiti.

    Raspunde
  2. Jos cu securistii

    Si-a permis sa taie salariul fiecarui angajat, in jur de 100 de euro lunar doar ca sa redreseze firma, da de unde, praf in ochi, a facut angajari pe sume colosale, fiecare sef de exploatare a ajuns sa castige in jur de 7000 de lei pe luna salariu, toti cei care au fost angajati au peste 3000 lei salariu + pensia care nici aceasta nu este mica. Un salariat normal in ziua de salariu ia in jur de 1200 lei, este oare onest? Sa plece ca a ruinat aceasta societate acest individ. Mai nou se aude ca nu isi va da demisia daca nu i se plateste clauza, aceasta fiind in jur de 140 000 euro. Un oportunist care merita pus la zid.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei