Revoltă în rândul bolnavilor de diabet: cel mai ieftin medicament lipseşte cu desăvârşire din farmacii

modelmic

În ultima săptămână, zeci de medici şi pacienţi din judeţ au sesizat că farmaciile au stoc zero pentru un medicament esenţial în tratamentul diabetului.

Deşi este inclus de către Ministerul Sănătăţii pe lista medicamentelor gratuite şi compensate, unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru diabet lipseşte cu desăvârşire de pe rafturile farmaciilor. „Începând de săptămâna trecută, mai mulţi colegi medici au sesizat că există probleme foarte mari de aprovizionare cu un medicament esenţial în diabet. Anumite farmacii au luat legătura cu preşedintele Colegiului farmaciştilor din Caraş-Severin. Astfel am aflat că medicamentul nu mai este adus în depozitele mari care aprovizionează marile lanţuri de farmacii. Acest medicament a devenit o fantomă, nu-l mai vedem pe piaţă “, a declarat doctorul Laurenţiu Mărţuică, medicul şef al CJAS Caraş-Severin, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural.

Potrivit acestuia, în prezent sunt în desfăşurare controale la farmaciile din judeţ, însă în ceea ce priveşte depozitele, acestea nu pot fi trase la răspundere de Casa Judeţeană de Asigurări.

Cum situaţia este destul de gravă, a fost solicitat sprijinul reprezentanţilor guvernului în teritoriu. „Preşedintele Colegiului judeţean al farmaciştilor pregăteşte un material în legătură cu această situaţie, pe care îl va prezenta şi Instituţiei Prefectului. Este necesar ca, împreună, să avem discuţii şi să găsim soluţii“, a preiczat medicul şef al CJAS Caraş-Severin.

Subprefectul judeţului Caraş-Severin, Sebastian Purec, a dat asigurări că Prefectura se va implica în remedierea acestei situaţii, pentru că pacienţii trebuie să beneficieze de medicamentele cu preţ redus, mai ales când este vorba de cele care se regăsesc pe lista de referinţă a ministerului.

Potrivit datelor statistice furnizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, peste 10.000 de cărăşeni suferă de diabet, iar cifra este în continuă creştere.

 

Diana RADU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. LuxPhotoFuchs

    Trădare, trădare,dar să ştim şi noi! Articolul semnalizează că: lipseşte cu desăvârşire, au stoc zero pentru un medicament esenţial, medicament gratuit şi compensat, unul dintre cele mai utilizate, medicamentul nu mai este adus în farmacii, acest medicament a devenit o fantomă, medicament cu preţ redus ş.am.d. fără ca autoarea articolului să precizeze DENUMIREA MEDICAMENTULUI. Dacă este vorba despre SIOFOR de 850 mg., aveţi dreptate, dar,în farmacii EXISTĂ CĂCĂLĂU SIOFOR de 5oo şi 1000 mg. Astfel articolul este bine scris pentru a fi aruncat la gunoi nespecificând modalitatea de rezolvare!!!!!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei